PNL vrea convocarea plenului comun luni, pentru numirea lui Ungureanu la conducerea SIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL cere convocarea de urgenţă a plenului Parlamentului pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), a anunţat miercuri senatorul liberal Cristian Bodea.

"Acum urmează convocarea de urgenţă a plenului comun a celor două Camere, spun de urgenţă pentru că intrăm în vacanţă parlamentară, se mai lucrează doar luni şi marţi, e posibil ca foarte mulţi parlamentari să-şi fi programat vacanţa mai repede, pentru că aşa-i la noi. Or, preşedinţii celor două Camere trebuie să anunţe cât mai repede, să convoace un BPR mânine pentru a planifica pe luni, undeva la ora cinci un plen comun pentru numirea directorului SIE. Pentru asta trebuie anunţaţi parlamentarii din timp pentru a nu se găsi scuze că nu sunt sau n-au ştiut din timp de acest program", a declarat Bodea la Senat.

Bodea a mai spus că parlamentarii PNL vor încerca o convocare de urgenţă a BPR, cu o treime din membrii celor două Birouri, dacă preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu "are de gând să facă fiţe iar".

"Îi atrag atenţia (lui Tăriceanu – n.r.) că nu e bine să se joace cu aceste proceduri. Trebuie numit acest director, a fost făcută nominalizarea de preşedinte, Parlamentul trebuie să intre în proceduri. Dacă dumnealui doreşte o procedură pe convocarea unei sesiuni extraordinare, să ne-o spună, sau dacă doreşte să numim la toamnă, să aşteptăm două luni, ca domnul Tăriceanu să vină din vacanţă", a msi spus Bodea.

Cristian Bodea a mai spus că UDMR a anunţat deja că susţine nominalizarea şi crede că UNPR va susţine în continuarea aceste propuneri şi că şi cel puţin jumătate din PSD va susţine.

Referitor la declaraţiile senatorului Ilie Sârbu (PSD), potrivit cărora nominalizarea făcută de preşedintele Klaus Iohannis este ilegală, Bodea a ţinut să amintească de felul în care Teodor Meleşcanu a ajuns în funcţie într-un mod similar.

"Aş vrea să-i transmit domnului Sârbu că din cauza problemelor la genunchi a domnului Ponta, ginerele dumnealui, s-ar putea să aibă probleme de memorie. Dumnealui a votat pentru Teodor Meleşcanu director la SIE pe Constituţie şi, la propunerea preşedintelui în funcţie, în plenul celor două camere. Nu a fost numit Teodor Meleşcanu de CSAT, a fost numit de parlamentarul Ilie Sârbu împreună cu ceilalţi membri ai Parlamentului din acea vreme. La fel se va întâmpla şi acum, conform art. 65 dn Constituţie, alin. 2, directorul SIE este nominaizat de preşedintele României, în cazul de faţă Mihai Răzvan Ungureanu, şi va fi votat de plenul Parlamentului", a declarat senatorul PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare.

Postul de director al SIE este vacant din 22 septembrie 2014, când Teodor Meleşcanu a demisionat din această funcţie pentru a candida la alegerile prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite