PNL se pregăteşte să trântească Guvernul Ponta: Vom avea o moţiune de cenzură. Cătălin Predoiu este desemnat premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au prezentat obiectivele partidului în anul politic 2015, printre priorităţi aflându-se înlăturarea de la guvernare a PSD.

„Şedinţa de astăzi s-a finalizat cu mai multe decizii. În afară de deciziile organizatorice, s-au luat câteva decizii politice. Mult dezbătuta intrare a PNL la guvernare. Dezbaterea a pornit de la următorul lucru: ne dorim un stat care să pună deasupra interesul public. Suntem în etapa în care se merge spre finalizarea proiectului de guvernare. Pe 28 februarie punem acest proiect în dezbatere. Ne dorim alegeri anticipate, dar nu suntem copii, este un lucru dificil. Aceasta este Constiuţia şi defilăm şi noi cu ea. Vom avea în decursul sesiunii următoare o moţiune de cenzură pe care o vom stabili în următoarea şedinţă. În mod categoric, o guvernare trebuie pregătită, adică trebuie lucrată acea viziune cu care vrei să exerciţi guvernarea“, a spus Alina Gorghiu, la finalul şedinţei.

Copreşedintele PNL a vorbit şi despre etapele fuziunii dintre PNL şi PDL. „Ca obiectiv pe care PNL şi-l propune, o temă a fost de consolidare internă a partidului. Am decis ca în 2015 să facem un efort pentru a identifica persoane care să reprezinte PNL în viitoarele alegeri. Am generat componenţa a două comisii tehnice. Vă rog să mă credeţi că nu s-au împărţit funcţii în această şedinţă. Este ultimul lucru de care ne împiedicăm“, a mai spus Gorghiu.

La rândul său, Vasile Blaga a prezentat celelalte proiecte pe care PNL le are în vizor în următoarea perioadă. „Este nevoie şi de revizuirea Constituţiei şi de o descentralizare. Ele trebuie analizate pas cu pas. Solicităm convocarea comisie de Cod Electoral. Noi propunem să abordăm o nouă lege a partidelor politice. Ne propunem ca primarul şi preşedintele Consiliului Judeţean să fie ales în două tururi de scrutin, Parlament bicameral, dar cu mai puţin parlamentari. Domnul Cătălin Predoiu este desemnat premier“, a completat Blaga.

Conducerea noului PNL, în formatul restrâns al echipelor de negociere PNL-PDL, s-a reunit luni dimineaţă pentru a discuta despre continuarea procesului de fuziune, dar şi despre strategia politică a începutului de an, au declarat, duminică, pentru Mediafax surse din PNL.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite