PNL „reclădeşte România“ cu poze din Germania. Ce alte partide au folosit în campania electorale fotografii din alte ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Colaj Libertatea
FOTO Colaj Libertatea

PNL şi-a lansat în toiul campaniei electorale site-ul „Reclădim România” unde arată realitatea românească cu ajutorul imaginilor din alte ţări. La „Iniţiativa Rurală” spre exemplu, liberalii arată relansarea agriculturii româneşti folosindu-se de un fotografie făcută în Germania. Şi alte partide precum PSD şi USR au apelat în trecut la aceeaşi tactică.

La capitolul agricultură, iniţiativă rurală, administratorii platformei au cumpărat o imagine de la o agenţie din Germania. Fotografia a fost cumpărată cu 199 de euro şi fermierul este prezentat drept român, arată Libertatea. Sursa citată mai arată că liberalii au vopsit şi tractorul din verde în roşu, în Photoshop. Imaginea a fost realizată acum 6 luni, iar licenţa permite folosirea ei în mediul online.

Anul trecut, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile europarlamnentare, USR şi PSD s-au folosit de aceeaşi tactică. În plin scandal cauzat de decesul unui copil căzut în fosa septică a unei şcoli, USR a folosit fotografii realizate în Lituania pentru a ilustra şcolile cu „toaleta în curte” din ţara noastră. 

La fel, şi PSD, care a folosit o imagine din Rusia pentru a anunţa că începe construcţia autostrăzii din Moldova. Această imagine a fost realizată de fotograful rus Aleksei Klementiev şi era vândută de site-ul Shutterstock.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite