PMP vrea alianță cu ALDE. Cum răspund liberal-democrații VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PMP a invitat ALDE să pună bazele unui proiect comun pentru consolidarea dreaptei politice din România. Șeful ALDE, Daniel Olteanu, a susținut că „proiectul reunificării dreptei bate pasul pe loc”, mulțumind liderului PMP, Eugen Tomac, pentru invitație. 

PMP a invitat ALDE „să pună bazele unui proiect comun” FOTOFacebook  / PMP
PMP a invitat ALDE „să pună bazele unui proiect comun” FOTOFacebook / PMP

„PMP invită ALDE pentru a pune bazele unui proiect comun”, a anunțat formațiunea politică, informând că, „în deschiderea Şcolii de Vară a Organizaţiei de Tineret, preşedintele PMP Eugen Tomac l-a avut ca invitat special pe domnul Daniel Olteanu, preşedintele ALDE”, invitația fiind făcută „pentru a gândi un proiect comun care să ofere României stabilitatea şi echilibrul necesar”. 

Potrivit mesajului transmis de PMP, cei doi lideri politici au fost de acord că „direcţia în care ţara se îndreaptă în prezent este una greşită”, explicând că „PMP şi ALDE își doresc consolidarea dreptei pentru a crea alternativa de care România are nevoie”.

Olteanu: „Se fac și se desfac cărți pentru alegerile din 2024”

Trecem printr-o perioada extrem de complicată, mai ales pentru noi, din punct de vedere politic, în care se fac și se desfac anumite cărți pentru 2024”, a declarat președintele ALDE, Daniel Olteanu, într-un discurs în cadrul evenimentului. 

Șeful liberalilor democrați a mulțumit conduceriii PMP pentru invitația de a se așeza la masa discuțiilor, arătând că temele necesare dezbaterii apropie cele două formațiuni. 

În opinia mea, pentru 2024, toți cei care vor să facă politică și vor să câștige încrederea oamenilor, o încredere suficient de zdruncinată în față oamenilor,trebuie să îndeplinească  două condiții obligatori: curaj și decență”.

„Proiectul reunificării dreptei bate pasul pe loc”

Daniel Olteanu a mai susținut că „proiectul reunificării dreptei, care a început cu mult curaj și cu multă decență și care ne cuprindea și pe noi, astăzi bate pasul pe loc”, argumentând că nu crede că „oamenii responsabili, asumați își permit să bată pasul pe loc”

Voi merge în partid voi aduce la cunoștință propunerea pe care ne-ați făcut-o”, a mai spus Olteanu, arătînd că este necesar ca cele două formațiuni să încerce să reunifice dreapta. 

Revolta ALDE 

În urma participării șefului ALDE la eveniment, membrii formațiunii au făcut mai multe precizări, menționând că președintele partidului nu a avut vreun mandat din partea conducerii ALDE, explicând astfel că „orice angajament și orice declarații făcute de domnia sa în cadrul Școlii de Vară a Organizației de Tineret a PMP au fost în nume personal, sub nicio formă în numele ALDE”.

Membrii formațiunii au mai transmis că „ALDE nu și-a exprimat vreun moment dorința de a realiza un proiect politic alături de PMP” și că „orice decizie privind angajamentele politice sau posibile alianțe politice trebuie să fie discutate și agreate împreună cu membrii ALDE și ai conducerii partidului, nu asumate pe persoană fizică”

„ALDE nu își dorește să realizeze niciun proiect politic cu partidul lui Eugen Tomac și al lui Traian Băsescu, cel care pe parcursul mandatului său a atacat în mod constant ALDE. Nu putem sta la aceeași masă cu cei care au tăiat veniturile românilor, au distrus economia țării și și-au bătut joc de statul de drept din România și de drepturile și libertățile cetățenilor”, a mai transmis formațiunea.  

Fuziunea PNL cu ALDE

După ce PNL a adoptat protocolul de fuziune cu ALDE în timpul conducerii partidului de către Florin Cîțu, mai mulţi lideri au fost nemulţumiţi că oamenii din teritoriu n-au fost consultaţi și au reproșat că procentele alocate membrilor ALDE în structurile de conducere ar fi prea mari. 

Astfel, încheierea fuziunii între PNL şi ALDE a stagnat la nivelul împărţirii unor funcţii interne. 

Scandalul din PMP 

În urma unor discuții cu privire la o fuziune a liberalilor cu PMP, în interiorul formațiunii a izbucnit un scandal care a dus la schimbarea conducerii.

La acel moment, în ciuda scandalului izbucnit în interiorul formaţiunii conduse pe atunci de Diaconescu, Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a transmis că liberalii rămân deschişi negocierilor.

Membrii PMP și ALDE, mutări în PSD

În tot acest timp, PSD a rupt primari PMP și a avansat negocieri cu consilierii judeţeni ai ALDE pentru ca aceștia să rămână alături de majorităţi controlate de social-democraţi.

Potrivit unor surse „Adevărul”, e greu de crezut că anul acesta va fi finalizat procesul de fuziune cu ALDE, iar cu PMP să fie avansate discuţiile despre o colaborare electorală, într-o formă sau alta. 

În Caraş-Severin, patru primari ai PMP au trecut la PSD, după negocieri purtate cu liderii social-democraţi, dar și un primar din Maramureș. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite