PMP cere demisiile lui Tănase şi şefului TVR 3, pentru nedifuzarea interviului cu Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PMP cere demisia directorului general interimar al TVR Stelian Tănase şi cea a directorului TVR 3, Răzvan Bucuroiu, pentru că un interviu cu preşedintele Traian Băsescu a fost scos abuziv de pe postul public local de televiziune Timişoara, a declarat miercuri, liderul PMP Eugen Tomac, citat de Mediafax.

Potrivit liderului PMP, din afirmaţiile Brînduşei Armanca rezultă că înainte cu 40 de minute de a fi difuzat interviul directorul TVR 3 a informat-o că interviul nu va mai fi difuzat.

„Observăm cenzura postului de televiziune care este plătit din bani publici şi nu face decât să-şi desfăşoare activitatea acţionând la comandă politică. Este un precedent extrem de grav ca un interviu cu şeful statului, nu cred că s-a mai întâmplat un asemenea precedent, să fie cenzurat pe postul public de televiziune“, a afirmat Tomac.

Deputatul a mai afirmat că PMP cere demisia directorului TVR 3 Răzvan Bucuroiu şi a directorului general Stelian Tănase, arătând că organizaţia PMP de tineret va picheta sediul TVR pentru a cere demisiile celor doi.

„Cerem societăţii civile, tuturor celor preocupaţi de situaţia democraţiei din România să nu lase nesancţionat acest abuz grosolan al celor care conduc astăzi TVR, îi cerem public demisia directorului TVR 3, domnul Bucuroiu, şi să explice cine i-a ordonat să cenzureze acest interviu cu preşedintele României, îi cerem de asemenea domnului Stelian Tănase să ne explice public ce s-a întâmplat când un interviu cu şeful statului, domnul preşedinte Traian Băsescu, a fost scos în mod abuziv de pe TVR şi să-şi prezinte demisia domnul Stelian Tănase, care a ştiut de la Brînduşa Armanca ce se întâmplă, chiar dacă aşteaptă să fie reconfirmat în luna iunie", a mai arătat Tomac.

În altă ordine de idei, Tomac a precizat că un asemenea abuz este exercitat şi de PSD, care vrea să deţină controlul total asupra instituţiilor statului.

Citeşte şi:

Brînduşa Armanca susţine că i-a fost cenzurat un interviu cu Traian Băsescu

Jurnalista Brînduşa Armanca susţine că i-a fost cenzurat un interviu pe care i l-a luat preşedintelui Traian Băsescu şi care ar fi trebuit difuzat la TVR 3. ActiveWatch solicită conducerii Televiziunii Române să spună care este motivul nedifuzării interviului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite