PMP a decis excluderea din partid a lui Cristian Diaconescu. Reacţia fostului ministru de Externe

0
0
Cristian Diaconescu, fost preşedinte al PMP, acum şi exclus din acest partid FOTO Arhivă
Cristian Diaconescu, fost preşedinte al PMP, acum şi exclus din acest partid FOTO Arhivă

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat excluderea din partid a fostului lider Cristian Diaconescu şi a adăugat că o decizie în acest sens a fost luată de Colegiul Naţional al partidului.

„În PMP nu există decât o singură structură de conducere, aleasă democratic, şi care astăzi, în deplină legalitate, în acord cu statutul partidului nostru, cu un singur vot de abţinere, a decis să ne despărţim definitiv de fostul nostru coleg, domnul Diaconescu. S-a încheiat o etapă, lucrurile sunt clare, începând de astăzi domnul Diaconescu nu mai este membru PMP. Înţeleg că are alte obiective politice, îi urăm succes, dar experienţa pe care am avut-o împreună este una regretabilă şi ea s-a încheiat astăzi”, a declarat Eugen Tomac, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PMP.

Eugen Tomac a fost ales preşedinte al formaţiunii din 19 februarie. El le-a mulţumit colegilor pentru încrederea acordată şi a precizat că acest Congres nu este împotriva cuiva, ci este o şansă pentru partid de a avea o echipă unită pentru „o ţară reîntregită”.

Tomac a candidat la şefia partidului cu moţiunea „PMP - un nou început pentru Românie creştin-democrată”. Din cei 456 de delegaţi prezenţi, 421 au votat pentru Eugen Tomac, 18 voturi au fost împotriva şi 17 persoane s-au abţinut.

Cristian Diaconescu a punctat că decizia foştilor colegi nu a respectat statutul intern. „Atunci când două sau mai multe persoane au divergenţe cu privire la o anumită situaţie, într-o lume civilizată şi o societate democratică, acestea se adresează justiţiei şi aşteaptă ca aceasta să se pronunţe. Eugen Tomac şi «gruparea» lui au ales să elimine partea adversă fără să aştepte hotărârea justiţiei al cărei termen stabilit este 20 mai 2022. Acest fapt mă determină să consider că data de 20 mai 2022 este mult prea îndepărtată pentru punerea în aplicare a planurilor lor de fuziune. Prin urmare aceste persoane nu recunosc autoritatea justiţiei în România. De aceea îi rog pe toţi cei care au crezut şi cred încă în destinul democratic al Partidului Mişcarea Populară să ia act de faptul că aşa zisa mea excludere din PMP este nulă deoarece decizia a fost luată de o adunare de persoane nestatutar constituită, nerecunoscută de justiţie şi profund acţionată de interese personale care nu au legătură cu membrii PMP şi simpatizanţii acestuia”, a scris Cristian Diaconescu, miercuri pe Facebook.

Fostul lider al PMP a mai spus că va „continua ca preşedinte PMP să susţin că acest partid trebuie să aibă calea sa politică independentă, democratică şi transparentă fără fuziuni care ar determina neantizarea tuturor eforturilor dezinteresate pe care majoritatea membrilor PMP le-au făcut pentru ca această structură politică să conteze în societatea românească”.

„Pentru toţii membrii PMP de bună credinţă vă rog să aveţi încredere că voi continua, cu toată forţa şi pregătirea mea, să militez pentru ROMÂNIA RESPECTATĂ şi pentru binele acestui popor”, a conchis Diaconescu. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri