Piedone îi cere demisia lui Arafat, după incendiul de la Ferma Dacilor: Nu mai credem în coincidențe

0
Publicat:

Cristian Popescu Piedone, primar al Sectorului 5 și persoană care și-a dat demisia din funcție după incendiul de la Colectiv, susține că ar trebui ca Raed Arafat să facă un pas în spate din funcția deținută, cea de secretar de stat responsabil pentru intervențiile de urgență.

Cristian Popescu Piedone cere demisia lui Raed Arafat FOTO Inquam Photos
Cristian Popescu Piedone cere demisia lui Raed Arafat FOTO Inquam Photos

Edilul de la Sectorul 5 susțține că incediul de la Ferma Dacilor nu este unul singular, ci face parte dintr-o serie de dezastre care au survenit la scoli, spitale, stații de combustibili. Iar, în multe dintre acestea, au pierit oameni, ceea ce arată că nu s-au schimbat multe lucruri de la incediul de la Colectiv, din octombrie 2015.

Dacă există demnitate onoare și respect, domnule Arafat, demisia! Nu mai credem în coincidențe, greșelile tale. Am văzut că ești foarte bun la achiziții - izolete, avioane, vacinuri etc.  Poți fi un bun director de achiziții la o primărie, după demisie. Te voi recomanda pentru această funcție la Primăria Sectorului 8, peste zece ani, când se va înființa", a declarat pentru ZIN Piedone, potrivit Realitatea.net.

Conform sursei citate, primarul Sectorului 5 îi cere lui Raed Arafat să dea dovadă de aceeași  demnitate cu care Piedone și-a dat demisia din funcția de primar al Sectorului 4, după tragedia de la Clubul „Colectiv", deși a continuat să își susțină nevinovăția.

De altfe, primarul a subliniat că nevinovăția sa „a fost confințită” și de justiție, odată cu eliberare sa din închisoare, după o perioadă petrecută în închisoare. „Demisia mea a fost urmată de cea a Guvernului Ponta, atunci", a mai amintit Cristian Popescu Piedone, acum președinte executiv al PUSL, formațiune fondată de Dan Voiculescu. 

Măsurile luate după incediul de la Tohani

În urma tragicului eveniment produs în data de 26 decembrie 2023, în localitatea Tohani, județul Prahova, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat a anunţat că a luat următoarele măsuri:

„Astăzi, 27 decembrie 2023, la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în prezența inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Prahova (ISU PH) și a șefului Inspecției de Prevenire a ISU PH a fost efectuată o analiză cu privire la activitatea de control pe care inspectorii de prevenire au desfășurat-o în anul 2019 la obiectivul la care a avut loc tragicul eveniment din data de 26.12.2023.

Concluziile analizei i-au fost prezentate secretarului de stat in MAI, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, ocazie cu care au fost dispuse următoarele măsuri:

1.  Schimbarea din funcție a șefului Inspecției de Prevenire din cadrul ISU PH;

2. Trimiterea unei echipe de control, condusă de adjunctul pentru prevenire al inspectorului general al IGSU, care să verifice activitatea de prevenire de la nivelul ISU Ph, dar și aspectele care nu au putut fi clarificate în cadrul analizei de la nivelul DSU;

3. Sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la unele aspecte rezultate din parcurgerea documentelor prezentate și din discuțiile avute la nivelul IGSU și care pot fi circumscrise sferei penale.”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite