Pavel Popescu: Doar un Guvern cu puteri depline poate face reformele asumate prin PNRR. În caz contrar riscăm să pierdem banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Popescu FOTO Facebook Pavel Popescu / Robert Chirileanu
Pavel Popescu FOTO Facebook Pavel Popescu / Robert Chirileanu

Vicepreşedintele liberal, Pavel Popescu, atrage atenţia că, în contextul actual al necesităţii implementării reformelor prevăzute în PNRR, România riscă să piardă fondurile europene şi şansa de atinge nivelul mediu de trai în Uniunea Europeană, în lipsa unui Guvern cu puteri depline. Potrivit liberalului măsurile necesare nu pot fi adoptate prin Hotărâri de Guvern, Executivul riscă să fie nevoit să negocieze fiecare reformă în Parlament.

„Pentru a primii banii din PNRR, România trebuie să realizeze reformele pe care şi le-a asumat în documentul semnat cu Comisia Europeană. În caz contrar, vom pierde aceşti bani, vom pierde ocazia de a reforma sistemul de sănătate şi sistemul de educaţie şi de a moderniza infrastructura de transport a României”, spune vicepreşedintele liberal Pavel Popescu. 

Liderul liberal aminteşte că România şi-a luat mai multe angajamente, că s-a angajat că va reforma majoritatea sistemelor publice, precum sistemul de pensii, că va reforma sistemul bugetar şi că va continua reforme în domenii precum Justiţia. 

„Să nu uităm că România şi-a luat mai multe angajamente, ce privesc reforma sistemului de pensii,  simplificarea politicii fiscale, reforma companiilor de stat, reforme în Justiţiei ş.a. Şi toate acestea pot fi făcute doar de un Guvern care se bucură de sprijin parlamentar. Aceste măsuri nu pot fi adoptate prin hotărâri de guvern. În plus, riscăm să ajungem în situaţia de a negocia fiecare reformă în Parlament şi să ne lovim de refuzul opoziţiei, ceea ce ar fi un dezastru pentru întreg Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, explică Popescu. 

„Ambiţia politicienilor de a continua această criză riscă să afecteze nivelul de trai al românilor şi să pună în pericol dorinţa noastră de a atinge cât mai repede nivelul mediu de trai din Uniunea Europeană”, încheie Popescu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite