Palatul Victoria, iluminat în verde de Ziua Mondială a Sănătății Mintale

0
Publicat:

Guvernul României marchează Ziua Mondială a Sănătății Mintale și va ilumina, marți, Palatul Victoria în culoarea verde. Executivul se alătură astfel instituțiilor cu rol în creșterea conștientizării educației pentru sănătate mintală.

FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

„Guvernul României marchează Ziua Mondială a Sănătății Mintale. Palatul Victoria va fi iluminat astăzi în verde, culoare simbol a Zilei Mondiale a Sănătății Mintale. Prin acest, demers, Guvernul României se alătură instituțiilor cu rol în creșterea conștientizării educației pentru sănătate mintală, ministerelor de resort, agențiilor din subordine. Sănătatea mintală, mai mult decât oricând, a devenit o componentă esențială a stării generale de sănătate. Nu există sănătate, fără sănătate mintală”, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății pentru anul 2023 este „Our minds, our rights”, un apel către respectarea deplină a drepturilor omului, respect pentru individualitatea fiecăruia, și incluzivitate socială.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale, Ministerul Sănătății organizează astăzi consultări cu reprezentanți ai principalelor instituții partener – experți, profesioniști în domeniu, reprezentanți ai organismelor de monitorizare – cu tema “Serviciile de Sănătate Mintală, actualități și direcții strategice de dezvoltare”.

Premierul României a punctat cu ocazia acestei zilei că demersul Ministerului Sănătății va stabili bune pentru practici de îngrijiri a sănătății medicale.

”Este binevenit demersul Ministerului Sănătății de a aduce la aceeași masă instituții publice, specialiști, organizații neguvernamentale și ale pacienților pentru a gândi împreună bune practici de îngrijire a sănătății mintale, pornind de la ideea centrală a respectării demnității umane”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite