Ovidiu Raeţchi a făcut bilanţul Gabrielei Firea, la două luni de la alegerea sa în funcţia de primar general

0
0
Ovidiu Raeţchi FOTO Eduard Enea
Ovidiu Raeţchi FOTO Eduard Enea

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi, a realizat un bilanţ al prestaţiei primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, la două luni de la alegerile locale.

„Azi se împlinesc 2 luni de când Gabriela Firea a fost aleasă în funcţia de primar general al Capitalei şi trebuie să remarc că, deşi era greu de crezut, bilanţul este chiar mai nociv decât mă aşteptam. În doar 60 de zile, Firea a demonstrat că este un primar  «beton». În sensul în care a mutilat şi tăiat fără nicio explicaţie sute de copaci din parcuri sau de pe bulevardul Kiseleff, ca şi cum Bucureştiul nu s-ar afla, printre altele, şi în topul capitalelor europene restante la spaţii verzi pe cap de locuitor. Mai mult, ca să fie sigură că procedăm exact invers faţă de Occident, a interzis manifestările publice în weekend pe marile bulevarde, pentru a nu „strangula circulaţia cu evenimente”. Pentru nostalgicii din Kiseleff, primarul general a venit şi cu iniţiativa înfiinţării festivalului «Pasărea Măiastră» - «Cântarea României» varianta 2016 - pentru că şi aşa nu mai avem ce să mai facem cu banii! Mai mult, în cel mai pur stil Oprescu, Firea a anunţat şi o licitaţie «de urgenţă» pentru 200 de autobuze second-hand, pentru a se răzgândi, la o lună după, spunând că vrea autobuze noi: o să ne fie greu cu un primar care se răzgândeşte de pe o zi pe alta şi ia o decizie în 2 luni. În tot acest timp, şi-a uitat una dintre cele mai importante promisiuni din campania electorală şi anume aceea că nu va lua nicio decizie fără consultări publice. Nu doar că nu le-a organizat, dar, în mare parte, administraţia bucureşteană este condusă prin «şedinţe extraordinare». Aşa a fost impusă şi conducerea interimară a RADET (societate vitală şi aflată în colaps): CV-urile oamenilor propuşi de Gabriela Firea au ajuns la consilieri cu doar cinci minute înainte de vot”, susţine deputatul liberal. 

Raeţchi a punctat şi că, pentru o perioadă, Gabriela Firea a fost garantată de celebrul “Tudy”.

„Toate aceste lucruri s-au petrecut sub îndrumarea celebrului Tudy, pentru că în accepţia doamnei Firea, algoritmul politic, fericirea ALDE şi a domnului Tăriceanu sunt mai importante decât  bucureştenii. Şi aşa am trecut de la un primar general garantat Vanghelie, la un primar general garantat «Tudy». Minunata evoluţie social-democrată, care, din păcate, se face pe banii bucureştenilor”, arată Raeţchi. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite