OSMTH, după referendumul pentru modifcarea Constituţiei: Acest rezultat nu îl considerăm un eşec. Regretăm îndârjirea celor care au urmărit boicotul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

OSMTH, organizaţie care a susţinut modificarea Constituţiei pentru noua definiţie a căsătoriei, consideră că referendumul nu e un eşec. Mai mult, aceştia îi critică pe cei care au îndemnat la boicotarea referendumului.

„După încheierea votului la referendum, un exerciţiu democratic iniţiat în urma unui demers civic, am constatat, cu dezamăgire, că doar puţin peste 20% din populaţie a dovedit ataşament faţă de valorile cavalereşti manifestându-şi, cu demnitate şi onoare, opţiunea prin vot. Dintre aceştia, marea majoritate şi-a manifestat profesiunea de credinţă şi devotamentul faţă de valorile creştine“, se arată într-un comunicat al Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim (OSMTH), organizaţie susţinătoare a modificării Constituţiei. 

Mai mult, organizaţia nu consideră referendumul un eşec. „Acest rezultat nu îl considerăm un eşec. Este o experienţă în plus şi o reconfirmare a faptului că misiunea noastră, de a apăra religia creştină şi de a lupta pentru răspândirea Cuvântului Domnului, este necesară şi actuală. Asumată încă din 1118, de la înfiinţarea Ordinului, această misiune este cu atât mai anevoioasă cu cât strategiile şi metodele celor ce-i sunt împotrivă devin mai diverse şi mai sofisticate. Armele noastre actuale sunt Cuvântul şi Fapta. Avem datoria de a ne strădui spre a le folosi cu mai mult spor în apărarea valorilor creştine, a Sfintelor Scripturi şi a Sfintei Tradiţii. Asigurăm pe toţi dreptmăritorii creştini că nu vom renunţa la nobila noastră cauză şi nu vom dezerta în faţa provocărilor acestor vremi“, potrivit aceleiaşi surse. 

De asemenea,, în comunicat se precizează: „Regretăm prefăcătoria de care a dat dovadă clasa politică în întregul său. Au urmărit doar să câştige capital electoral speculând, fiecare în felul său, acest demers care nu-i aparţine. Regretăm, în egală măsură, îndârjirea celor ce au avut ca scop deturnarea sensului referendumului în numele unor filosofii sau ideologii opuse voinţei lui Dumnezeu. Ca buni creştini însă nu le vom judeca faptele“, se mai arată în comunicatul semnat de Marele Prior Dan Vasiliu. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite