Orban, privind posibila demisie a premierului: Orice decizie va fi luată de forurile statutare. În cadrul Coaliţiei, acele decizii care ţin de Coaliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, Florin Cîţu / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban, Florin Cîţu / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL Ludovic Orban a reiterat că „orice decizie legată de formula ulterioară” alegerilor interne din partid, va fi luată de forurile statutare ale PNL, fiind întrebat cum comentează declaraţia premierului referitor la posibila sa demisie. De asemenea, el a mai precizat că orice decizie care ţine de Coaliţie va fi luată în cadrul Coaliţiei, refuzând să comenteze declaraţiile premierului.

„Orice decizie legată de formula ulterioară va fi luată de forurile statutare ale Partidului Naţionla Liberal, de asemenea în cadrul Coaliţiei, acele decizii care ţin de coaliţie”, a declarat Ludovic Orban, întrebat cum comentează declaraţia premierului referitoare la posibila demisie a sa din funcţia de prim-ministru, în cazul în care va pierde alegerile interne ale partidului. 

Eu sunt aici în cursă pentru şefia PNL. Vrem să avem o guvernare cât mai bună pentru români”, a declarat Florin Cîţu, fiind întrebat dacă este de acord să-şi dea demisia din funcţia de premier, în cazul în care pierde cursa pentru şefia PNL. 

Ludovic Orban a declarat, luni seară, că pierzătorul de la Congresul din 25 septembrie trebuie să-şi dea demisia din funcţia pe care o deţine, fie că este vorba de şefia Camerei Deputaţilor sau funcţia de premier.

Întrebat dacă după alegerile din 25 septembrie, premierul Florin Cîţu ar trebui să-şi dea demisia, în cazul în care pierde, Orban a răspuns sec: „Asta vor decide forurile statutare ale partidului” şi a punctat că el, dacă ştie că va pierde şefia partidului, îşi va semna demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Ludovic Orban, precizând că este un gest de onoare ca pierzătorul să facă un pas în spate, în condiţiile în care autoritatea acestuia va fi grav zdruncinată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite