Orban: La ora actuală nu se plătesc pensii speciale pentru primari. Eu, ca premier, am prorogat în 2020 intrarea în vigoare a prevederilor şi Guvernul Cîţu la fel

0
0
Ludovic Orban FOTO Ludovic Orban / Facebook
Ludovic Orban FOTO Ludovic Orban / Facebook

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a declarat că la ora actuală nu sunt plătite pensii speciale primarilor, în contextul în care USR PLUS a acuzat membrii din PSD, PNL şi UDMR că pledează pentru „echitate” doar în faţa camerelor, după ce membrii Comisiei pentru drepturile omului nu au votat un proiect de lege al alianţei pentru eliminarea pensiilor speciale pentru aleşii locali.

„La ora actuală nu se plătesc pensii speciale pentru primari. Deci, eu, ca premier, am prorogat în 2020 intrarea în vigoare a prevederilor Codului administrativ şi, de asemenea, guvernul Cîţu a prorogat intrarea în vigoare. Evident, în legea pensiilor se va reglementa acest subiect amplu. Ştiţi că există o activitate intensă la Ministerul Muncii. De asemenea, există o comisie la nivelul coaliţiei care pregăteşte, practic, reforma în domeniul pensiilor”, a explicat Ludovic Orban, chestionat vineri la Parlament cu privire la acuzaţiile USR PLUS potrivit cărora PNL nu a susţinut în comisii proiectul pentru desfiinţarea pensiilor speciale pentru aleşii locali.

Liderul a adăugat că va fi discutat subiectul în coaliţie, spunând că „Orice subiect e necesar de a-l discuta în coaliţie pentru armonizarea deciziilor, îl vom discuta. Vom discuta subiectul şi vom stabili”, a precizat Orban.

Despre contracticţiile între membrii Guvernului pe tema reformei în sistemul de pensii, liderul PNL a răspuns: „Tocmai de aceea prefer să nu dau declaraţii despre proiectul de lege, decât după ce el ajunge la maturitate, va trece de comisia de specialişti formată din reprezentanţii partidelor din coaliţie şi după ce convenim în cadrul coaliţiei asupra proiectului de lege. Până atunci este şi o căutare, aşa, a unor puncte de vedere şi de multe ori miniştrii exprimă puncte de vedere care nu sunt conforme cu o decizie, ci poate cu o idee personală sau un punct de vedere personal”.

USR PLUS a critică colegii de coaliţie spunând că în faţa camerelor pledează pentru echitate, însă „fac pasul înapoi” în cazul măsurilor concrete. USR PLUS a explicat că proiectul alianţei pentru eliminarea pensiilor speciale pentru aleşii locali a primit aviz negativ, după ce deputaţii PSD, PNL şi UDMR din Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor s-au abţinut de la vot.

Vicepremierul Dan Barna afirmă că reprezentanţii diverselor categorii de beneficiari de pensii de serviciu sunt de acord cu faptul că e "injust" ca cineva să primească o pensie al cărei nivel să fie mai mare decât salariul pe care l-a primit muncind, însă atunci când vine vorba despre ei, fiecare beneficiar susţine că pensia specială de care beneficiază categoria din care face parte trebuie menţinută.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite