Orban, întrebat despre revocarea Avocatului Poporului: În cel mai scurt timp posibil. Depinde şi de partenerii noştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul Ludovic Orban, preşedintele PNL. FOTO: Facebook Ludovic Orban.
Prim-ministrul Ludovic Orban, preşedintele PNL. FOTO: Facebook Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat, referitor la revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, că acest lucru va fi realizat în cel mai scurt timp posibil, însă depinde şi de partenerii de guvernare ai PNL. El a adăugat, cu privire la revocarea lui Florin Iordache de la şefia Consiliului Legislativ, că au fost formate grupuri de lucru care trebuie să prezinte, în termen de două săptămâni, un plan de acţiuni pe fiecare instituţie.

„Da. În cel mai scurt timp posibil. Depinde şi de partenerii noştri”, a declarat Orban, întrebat luni la Parlament dacă PNL menţine dorinţa de a o revoca pe Renate Weber din poziţia de Avocat al Poporului. 

Chestionat dacă au fost discuţii cu partenerii de coaliţie cu privire la revocarea lui Florin Iordache din funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, liderul PNL a răspuns: „Privitor la anumite instituţii de subordonare parlamentară v-am spus că am format nişte grupuri de lucru care trebuie să ne prezinte, în termen de două săptămâni, un plan de acţiuni pe fiecare instituţie”.

„În unele cazuri e nevoie de modificare legislativă, în alte cazuri, cum este cazul TVR, radio, este suficientă o respingere a raportului. Dar şi în acest caz am stabilit să ne propunem un plan de acţiune pe care îl vom dezbate în coaliţie şi vom stabili calendarul de acţiune”, a completat Orban.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite