Orban insistă pentru refacerea coaliţiei cu USR: „Merg să votez împotriva acestei guvernări”. Fostul şef al PNL, la un pas de excluderea din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Ludovic Orban anunţă că va vota împotriva coaliţiei cu PSD şi le va cere liberalilor refacerea alianţei cu USR. Conducerea restrânsă a PNL a decis, recent, excluderea lui din partid, însă acesta încă este membru, o hotărâre finală urmând a fi luată de Consiliul Politic Naţional al formaţiunii.

”Eu merg mâine să votez împotriva acestei guvernări şi o să le cer din nou, o să le spun public că încă nu este târziu să refacem coaliţia de centru dreapta, să facem ceea ce aşteaptă oamenii de la noi, să nu aducem PSD-ul la putere din nou”, declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus, potrivit News.ro.

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni, luni dimineaţa, pentru a decide asupra mandatului cu care liberalii vor merge la consultările cu Klaus Iohannis.

”PSD, odată adus la putere, va conduce Guvernul şi agenda României”, a completat acesta.

Biroul Executiv al PNL a decis, pe 12 noiembrie, excluderea lui Ludovic Orban din partid. Decizia finală aparţine Consiliului Politic Naţional al formaţiunii.

Referitor la situaţia lui Florin Cîţu, contestat din interiorul partidului şi exclus de la negocierile pentru formarea noii coaliţii, Orban a precizat: ”I-am şi spus când a propus excluderea mea că în curând nu va mai fi premier şi nici preşedintele partidului”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite