Orban, după ce Barna a spus că varianta Ciucă-premier nu ar fi cea mai bună: Îşi dau cu părerea fără să fi luat noi o decizie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban a spus că la întălnirea la care a participat preşedintele Klaus Iohannis şi mai mulţi lideri liberali au fost făcută o analiză a rezultatului alegerilor parlamentare şi s-a discutat despre formarea majorităţii parlamentare, pentru constituirea unui guvern cât mai repede.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a susţinut marţi seară, după ce conducerea PNL s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis la Vila Lac 1, că discuţiile au vizat formarea unei majorităţi parlamentare, pentru constituirea unui guvern cât mai repede, ci nu împărţirea portofoliilor. Întrebat despre vocile critice din USR privind varianta ca ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, să fie susţinut de liberali pentru un mandat plin de premier, Orban a răspuns: „Îşi dau cu părerea fără să fi luat noi o decizie", conform hotnews.ro

Orban a făcut aceste declaraţii la sosirea la sediul PNL, după o întâlnire avută cu Iohannis la Vila Lac, la care au luat parte mai mulţi lideri liberali, inclusiv lideri judeţeni, precum Gheorghe Flutur, şi o parte a miniştrilor.

Ludovic Orban a spus că a fost făcută o analiză a rezultatului alegerilor parlamentare şi s-a discutat despre formarea majorităţii parlamentare, pentru constituirea unui guvern cât mai repede.

Întrebat despre vocile critice din USR privind varianta ca ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, să fie susţinut de liberali pentru un mandat plin de premier, Orban a răspuns: "Îşi dau cu părerea fără să fi luat noi o decizie. Când se va lua o decizie în forurile statutare ale PNL se va prezenta".

Chestionat, de asemenea, dacă preşedintele Iohannis ar prefera pe cineva anume pentru postul de prim-ministru, Orban a susţinut că "nu s-a discutat aşa ceva".

Orban a mai spus că la întâlnirea cu şeful statului nu a existat nicio discuţie despre împărţirea ministerelor, ci doar despre strategia de formare a noii majorităţi parlamentare. Întrebat dacă a vorbit cu USR-PLUS şi cu UDMR despre împărţirea ministerelor, premierul demisionar a răspuns că "vor fi negocieri cât de repede posibil" şi că cel mai important lucru este programul de guvernare.

Liberalii şi-au împărţit funcţiile şi portofoliile din Guvern marţi, într-o şedinţă restrânsă, la sediul din Modrogan. Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro că în interiorul partidului sunt patru propuneri pentru funcţia de premier, dar Nicolae Ciucă va fi susţinut de liberali pentru un mandat plin. Întrebat marţi, la Digi 24, despre intenţia PNL de a-l propune ca premier pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, Dan Barna a răspuns: "Ca principiu, suntem o ţară europeană, nu soluţia militară e cea mai bună, dar hai sa avem aceste consultări”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite