Orban, despre şeful statului: Iohannis vrea să fie premier. Problema e că din 2024 nu o să mai rămână cu nimic, pentru că n-o mai fie nimic din PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, fost lider al PNL FOTO Facebook
Ludovic Orban, fost lider al PNL FOTO Facebook

Ludovic Orban, fost preşedinte al liberalilor, a reiterat faptul că planului lui Klaus Iohannis este ca după terminarea celui de-al doilea mandat ar fi să ajungă premier, însă s-a declarat sceptic deoarece peste trei ani PNL nu ar mai juca un rol principal pe scena politică.

„Cei care l-au susţunut pe Cîţu în campanie nu dădeau doi bani pe el. Intenţia lor a fost să mă schimbe pe mine, pentru că ştiau că eu nu voi accepta niciodată o alianţă cu PSD. (…) De ce m-a schimbat Iohannis? Se datorează exact acestui proiect pe care îl are împreună cu PSD. Eu aş fi preferat mai degrabă să rămânem în opoziţie, decât să ne aliem cu PSD”, a afirmat Klaus Iohannis, într-un interviu pentru Digi24. 

„Dar nu era necesar să mergem într-o coaliţie cu PSD, pentru că noi am avut un guvern de coaliţie cu USR. De ce să distrugem o coaliţie de centru-dreapta, de ce să-i aduci pe PSD-işti la putere? Acesta este motivul, Iohannis nu vrea să se pensioneze. El vrea să fie premier şi şi-a ales ca partener PSD-ul. Singura problemă a lui este că din 2024 nu o să mai rămână cu nimic, pentru că n-o mai fie nimic din PNL”, a subliniat Ludovic Orban.

Fostul lider al liberalilor a adăugat că a aflat despre intenţiile lui Iohannis de a deveni premier spre finalul campaniei din alegerile intrne din PNL, după ce Cîţu l-a demis pe ministrul USR de la Justiţie, Stelian Ion.

Ludovic Orban a fost exclus din PNL, printr-o decizie a Biroului Executiv. Excluderea mai trebuie validată de Consiliul Politic Naţional. În prezent, Ludovic Orban are alături de el încă 16 parlamentari.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite