Orban, despre pactul lui Iohannis: PNL nu numai că îl va semna, dar va milita cu toată forţa pentru ca acordul să fie transpus în practică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis - Ludovic Orban / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis - Ludovic Orban / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat miercuri seara că în urma discuţiilor cu membrii din conducere, partidul va semna acordul politic iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis.

„Anunţ, după consultarea telefonică a tuturor colegilor mei din conducere, că am decis cu unanimitate că Partidul Naţional Liberal va semna acest acord politic naţional şi nu numai că îl va semna, dar va şi milita cu toată forţa pentru ca acest acord politic să fie transpus în practică. Nu poate exista dreptate într-o societate în care justiţie e călcată în picioare de politicieni certaţi cu legea, într-o ţară în care infractori calcă cu bocancii independenţa justiţiei, puterea judecătorească şi caută să-şi subordoneze toţi magistraţii din ţară”, a declarat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului pe Justiţie, că invită formaţiunile politice să semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.

„Am constatat că există o largă convergenţă. Majoritatea, marea majoritate a partidelor, sunt de acord că rezultatele acestui referendum trebuie implementate aşa cum a votat poporul. Sunt de acord partidele că trebuie consolidat parcursul european al României. În consecinţă, pentru a valorifica cum se cuvine acest vot şi consultările, am decis să invit partidele politice parlamentare să semnăm un acord naţional pentru consolidarea parcursului european al României. Sau, dacă vreţi altfel, un pact politic pentru România Europeană”, a declarat preşedintele.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite