Orban: Dacă ar fi trăit în Japonia, Tudorel Toader ar fi trebui să comită sepukku, după un asemenea eşec lamentabil, penibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Secţiei pentru Procurori a CSM, care a dat aviz negativ propunerii ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA este clară şi fără echivoc, a declarat, marţi seară, la Digi 24, liderul PNL, Ludovic Orban. El a spus că dacă ar fi trăit în Japonia, Tudorel Toader, ajuns în penibila situaţie de marionetă a liderilor coaliţie de guvernare, ar fi trebui să comită sepukku, după un asemenea eşec lamentabil.

„Un dezastru pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, un dezastru previzibil pentru că încă de la prezentarea aşa-ziselor motive pentru fundamentarea solicitării de revocare s-a văzut că această este foarte şubredă şi că nu are la bază o analiză serioasă. (...) Dacă ar fi trăit în Japonia, Tudorel Toader ar fi trebuit să comită seppuku după un asemenea eşec lamentabil, penibil”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, la Digi 24.

El a spus că Tudorel Toader a ajuns în penibila situaţie de marionetă a liderilor coaliţie de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, şi a celor care duc un război interesat, care „are la bază scăparea propriei piei": „Este vorba despre nişte oameni care au probleme în justiţie şi consideră că războiul cu DNA şi Codruţa Kovesi este cel care ar putea să le rezolve aceste probleme”.

Liderul PNL a mai spus că lui Tudorel Toader i-a fost teamă să nu îşi piardă funcţia de ministru al Justiţiei, fiind „convins că dacă nu execută comanda va fi schimbat din funcţie"

De asemenea, preşedintele PNL a spus că atacul la adresa procurorului şef al DNA a fost premeditat şi că de un an, un an şi jumătate, liderii coaliţiei urmăresc să scape de Kovesi .

„În propunerea care a fost preluată de parlamentarii binecunoscuţi Nicolicea, Şerban Nicolae, Florin Iordache, în prima formă, era scos preşedintele Iohannis din procedura de revocarea şi asta îmi arată foarte clar că ei, încă de atunci, au premeditat această lovitură contra procurorului şef. Au scos preşedintele din procedura de revocare, deşi îl păstraseră în cea de numire a procurorilor şefi. Au premeditat acest atac împotriva procurorului şef al DNA şi acesta este obiectivul pe care îl urmăresc de un an, un an şi jumătate, de a scăpa de procurorul şef şi de a transforma DNA într-o instituţie care să nu mai deranjeze mărimile zilei şi care să nu mai îndrăznească să demareze anchete împotriva celor care este posibil să fi săvârşit infracţiuni în gestiunea funcţiilor publice pe care le-au deţinut”, a mai declarat Orban.

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ solicitării ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Votul în sedinţa Secţiei pentru procurori a CSM a fost 6-1 "împotriva" cererii de revocare, votul „pentru" fiind din partea ministrului Justiţiei. Avizul CSM este unul consultativ, decizia revenindu-i preşedintelui Klaus Iohannis.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite