Noi numiri la CNCD, șefia ANRE și a ANCOM, pe agenda Parlamentului. Când are loc votul final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe agenda Parlamentului din perioada următoare sunt programate mai multe numiri pentru membri noi în CNCD și ANRE. Totodată, Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului au hotărât perioadele pentru depunerea candidaturilor privind șefia ANRE și cea a ANCOM. 

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Președintele ANRE, Dumitru Chiriță, a informat asupra expirării mandatelor preşedintelui, a unui vicepreşedinte şi a doi membri ai Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei. 

Președinția ANRE și cea a ANCOM

Astfel, membrii Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis că pana joi, 13 aprilie, vor fi depuse candidaturile, urmând ca selecția și audierea candidaților să fie realizată pana pe 18 aprilie, în comisiile de specialitate, astfel încat sa intre pe ordinea de zi a plenului comun al Parlamentuljui din 19 aprilie.

Tot în ședința comuna a plenului Camerei Deputaților și Senatului, din 19 aprilie, se va da votul și pentru componența CNCD.

Membrii Birourilor Permanente Reunite au discutat și asupra necesității depunerii candidaturilor pentru pre;edintia ANCOM, pana pe 28 aprilie, dat fiind faptul că mandatul expiră pe 11 mai.

Ulterior depunerii candidaturilor, vor avea loc audierile și se va întocmi raportul comisiilor de specialitate, astfel încat numirea să poată intra pe ordinea de zi a unui plen reunit din prima săptămână a lunii mai.

Noi adjuncți pentru Avocatul Poporului

Pe agenda ședinței Birourilor Permanente Reunite a fost și avizul comun dat de comsiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului pentru propunerile înaintate de Avocatul Poporului, Renate Weber, în vederea numirii a patru noi membri în echipa de adjuncți ai Avocatului Poporului.  

În cazul adjuncților Avocatului Poprului au fost propuse două nume noi. Este vorba de avocatul Emil Mihai Pașolea, consilier al Consiliului Baroului Mehedinți și al Consiliului Județean Mehedinți, fiind și președinte al Comisiei Juridice din cadrul Consiliului Județean Mehedinți. Cel de-al doilea nume nou, Deaconescu Cynthia a ocupat de-a lungul anilor mai multe funcții publice, fiind fost subprefect în Cluj, consilier de stat, consul general al României la Barcelona și președinte al Consiliului Național de Integritate, unde încă este membru. Este și inspector guvernamental din 2015.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite