Noi măsuri de sprijin pentru transportatori și fermieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în debutul ședinței de Guvern, joi, un ajutor de 600 de milioane de lei pentru agricultori. În cazul transportatorilor ar urma să fie restituită jumătate din creșterea accizei la motorină. 

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

„Ministrul Agriculturii a venit cu noi masuri pentru sprijinirea fermierilor romani. Alocam aproape 600 de milioane de lei pentru cultivatorii de tomate cartofi si usturoi. Trebuie să creștem producția românească si îl încurajez pe ministru să continue cu astfel de soluții”, a spus premierul Marcel Ciolacu 

Șeful Guvernului a anunțat și o altă măsură menită să ajute transportatorii. „Continuam cu angajamentele fata de transportatori. După ce am reusit sa reducem prețurile polițelor RCA vom decide sa compensăm și creșterea accizei la motorină”, a explicat premierul.

Potrivit premierului, „Guvernul va restitui operatorilor de transport rutier licențiați în România jumătate din creșterea accizei la motorină”. 

„Peste 4 mii de transportatori vor beneficia de acest sprijin până la sfărșitul anului”, a mai informat Marcel Ciolacu.  

Executivul condus de Marcel Ciolacu a anunțat și deblocarea a 2.226 de posturi în sănătate și asistență socială în teritoriu, cel mai mare număr fiind al asistenților medicali (746) și al medicilor (706).

Reducerea prețului la motirnă pentru agriculturi

În ianuarie, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a adoptat mai multe decizii care au în vedere bani pentru fermieri, de la sprijin pentru crescătorii de bovine până la subvenționarea accizei la motorina folosită în agricultură.

Tot atunci Guvernul a hotărât pentru anul 2024, rata accizei reduse pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare este de 104,47 lei/1000 litri şi reprezintă conversia din euro în lei a ratei minime de impozitare de 21 euro/1.000 litri calculată la rata de schimb a monedei euro publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene în prima zi lucrătoare din luna octombrie a anului 2023, respectiv din data de 2 octombrie 2023, de 4,9748 lei pentru 1 euro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite