Firea anunţă ce măsuri de sprijin vor fi discutate în coaliţie: Vouchere pentru alimente, majorarea tichetelor de masă şi ajutor pentru transportatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a prezentat măsurile de sprijin pentru populaţie pe care coaliţia le va discuta în şedinţa de marţi. Social-democraţii propun acordarea de vouchere familiilor vulnerabile pentru achiziţionarea alimentelor, vouchere de 30 de euro pentru elevii cu burse sociale, dublarea cotei de hrană în spitale, majorarea tichetelor de masă pentru angajaţi şi ajutor pentru transportatori.

Gabriela Firea a anunţat ce măsuri „importante pentru combaterea creşterii preţurilor la alimente şi carburanţi” vor fi analizate în şedinţa coaliţiei de guvernare, marţi. Astfel, social-democraţii propun oferirea de vouchere în valore de 50 de euro pentru familiile vulnerabile, la fiecare două luni, pentru achiziţionarea alimentelor de bază şi acordarea altor vouchere de 30 de euro pentru elevii cu burse sociale.

De asemenea, PSD propune creşterea valorii tichetelor de masă, dublarea cotei de hrană pentru pacienţii din spitale şi  ofeirea unui ajutor de stat pentru transportatpri, pentru decontarea accizei la motorina cumpărată din ţară. 

„Vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile şi pentru persoanele cu venituri mici : 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, până la finalul anului. Vouchere acordate lunar, în perioada de şcoală, pentru elevii cu burse sociale : 30 de euro/voucher.

Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internaţi în spitale, de la 11 la 22 de lei şi creşterea alocaţiei de hrană, îmbrăcăminte şi învălţăminte pentru copiii din centrele de plasament. Creşterea valorii tichetelor de masă acordate angajaţilor. Propunere creştere de la 20 de lei la 30 de lei.

Schemă de ajutor de stat acordată transportatorilor, pentru decontarea accizei la motorina achiziţionată din ţară. Propunere : 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.

Tot acest pachet social dar şi alte măsuri concrete iniţiate de PSD, pentru sprijinirea oamenilor şi firmelor, vor fi analizate azi în şedinţa coaliţiei iar apoi vor ajunge pe masa guvernului”, a scris Gabriela Firea, marţi, pe Facebook. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite