Noi discuții în coaliție privind strategia în teritoriu la alegerile locale. Care sunt județele unde este așteptată o decizie

0
Publicat:

Partidele Coaliției de guvernare mai trebuie să stabilească strategia pentru mai multe județe din țară, printre care Mureș, Bacău, Satu Mare și Arad.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Rostul coaliţiei de astăzi este să finalizăm toate aspectele care ţin de Capitală şi desigur elementele de detaliu care trebuie pornite, pentru că timpul este destul de scurt. După ce finalizăm Capitală, stabilim şi modalitatea în care procedăm pentru cele două judeţe şi municipii de judeţ”, a spus preşedintele PNL, înainte de şedinţa coaliţiei de luni, potrivit News

În coaliție este așteptată o decizie cu privire la județele Mureș, Bacău, Satu Mare și Arad, potrivit sursei citate.

În București, Coaliția a decis să păstreze propunerile primarilor în funcții în cazul sectoarelor unde sunt primari PSD și PNL, iar în cazul sectoarelor 1, 2 și 5 unde sunt primării căștigate de USR să propună alți candidați comuni, reușind să finalizeze lista completă. 

Medicul Cătălin Cîrstoiu este propunerea PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei.  

La sectoarele 3, 4 și 6 vor fi susținuți Robert Negoițǎ (PSD), Daniel Bǎluțǎ (PSD) şi Ciprian Ciucu (PNL).

Pentru Primăria de la Sectorul 1, candidatul propus este liberalul George Tuță, actual deputat și șef al filialei Sectorului 1, fost șef de cabinet al directorului SRI. Pentru Sectorul 2, este susținut social-democratul Rareș Hopincă, actual prefect al Capitalei, fost city manager la Sectorul 5, cu experiențǎ în privat în marketing şi comunicare.

În cazul Primăriei Sectorului 5, condusă acum de Piedone, PSD l-a propus pe consilierul general Adrian Vigheciu, care a ocupat diferite funcții la Primǎria Sectorului 6.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite