Noi ambasadori în Egipt și Filipine. Ce alte decrete a semnat Klaus Iohannis

0
Publicat:

Președintele României a semnat, miercuri, decretele de numire a doi ambasadori, dar și eliberarea din funcție a mai mulți magistrați, doi fiind din București, iar unul din Teleorman.

Președintele României, Klaus Iohannis FOTO Presidency
Președintele României, Klaus Iohannis FOTO Presidency

În primul rând, Iohannis a semnat decretul privind acreditarea Oliviei Toderean în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Arabă Egipt, cu reședința la Cairo.

De asemenea, a semnat decretul privind acreditarea doamnei Răduţa Dana Matache, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Filipine şi în Republica Palau, şi în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Insulelor Marshall, cu reședința la Manila. 

Au mai fost eliberate trei judecătoare. Prima este Holban Mădălina-Ioana la Curtea de Apel București, cu pensionare la data de 25 august 2023. 

Cea de-a doua este Păuna Maria-Magdalena, judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Roșiori de Vede – pensionare, fără a fi menționat data. Ultima judecătoare eliberată din funcție este Munteanu Veronica la Judecătoria Sectorului 6 București, cu pensionare nemenționată.

Peste 30 de noi consuli

În curând pe masa lui Klaus Iohannis vor ajunge numirile a peste 30 de noi consuli. Guvernul a adoptat 15 hotărâri pentru numirea unor noi consuli generali și şefi de oficiu consular de carieră cu rang de consulat general, pe 18 iulie. Anterior, Guvernul a adoptat, pe 10 august, 19 hotărâri privind numiri în funcţia de consul general, a informat Ministerul Afacerilor Externe. Printre propuneri sunt și nume cunoscute din zona politică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite