Nicolae Ciucă: „Vom discuta cu toţi cei care înţeleg că trebuie să găsim soluţii. Mandatul PNL este să căutăm susţinere pentru un Guvern minoritar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis pentru formarea unui nou Guvern. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis pentru formarea unui nou Guvern. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul desemnat lasă loc de discuţii cu social-democraţii în vederea formării unei majorităţi parlamentare care să susţină noul Guvern. Nicolae Ciucă a transmis luni că programul de guvernare a fost finalizat şi că vor exista discuţii cu „toţi cei care înţeleg că trebuie să găsim soluţii”.

„Suntem în Parlamnetul României. Aici sper să avem dialog şi să căutăm soluţii. Nu cred că ne găsim în situaţia în care să spunem că nu facem. Am discutat cu domnul Ciolacu, a rămas să finalizăm programul de guvernare şi să analizăm  Am finalizat programul. Vom avea discuţii cu toţi cei care înţeleg că trebuie să găsim soluţii pentru această perioadă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă ar fi dispus să meargă la PSD şi să îi primească pe social-democraţi în Guvernul său, premierul desemnat a răspuns: „Suntem dispuşi să discutăm”.

De altfel, chestionat pe tema negocierilor de duminică dintre liberali şi social-democraţi, de la Vila Lac, Ciucă a precizat că nu s-a întâlnit ieri cu PSD pentru discuţii. „Nu. Am fost ieri la Guvern toată ziua”, a spus premierul desemnat.

„Mandatul la nivelul partidului este acesta - Să căutăm susţinere pentru un Guvern minoritar”, a conchis Ciucă. 

Surse politice au precizat pentru „Adevărul” că Partidul Naţional Liberal a avut o primă rundă de negocieri cu social-democraţii duminică, la Vila Lac, pentru a discuta o majoritate parlamentară în vederea susţinerii noului Guvern, condus de liberalul Nicolae Ciucă. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a trasmis luni dimineaţă că, în acest moment, nu se poate vorbi despre intrarea PSD la guvernare şi a precizat că partidul pe care îl conduce nu a avut negocieri în acest sens. Liderul social-democrat a precizat că PSD a discutat doar cu Nicolae Ciucă, telefonic.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite