Nicolae Ciucă, întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie: Au fost stabilite noi măsuri privind fluxul de refugiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ciuca si presedinte crucea rosie

Premierul României, Nicolae Ciucă, a avut, marţi, o întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, stabilindu-se noi măsuri pentru gestionarea fluxurilor de refugiaţi ucraineni, anunţă Guvernul României.

Delegaţia Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie a fost condusă de preşedintele Francesco Rocca, aflat în vizită oficială în România.

"Cu această ocazie, au fost stabilite noi măsuri de coordonare a eforturilor de gestionare a fluxului de refugiaţi ucraineni generat de agresiunea militară rusă. Solidaritatea şi umanitatea manifestate de români, alături de intervenţia integrată a autorităţilor împreună cu societatea civilă şi reprezentanţii organizaţiilor umanitare internaţionale au fost remarcate în cadrul dialogului", transmite Guvernul României.

Potrivit sursei citate, premierul a subliniat deschiderea Guvernului faţă de sprijinul oferit de Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, care s-a oferit să valorifice experienţa acumulată în gestionarea altor valuri de refugiaţi şi să colecteze ajutoarele la nivel internaţional.

"Prim-ministrul a arătat că reacţia de solidaritate este esenţială în mobilizarea necesară pentru ajutorul de care au nevoie victimele celei mai mari tragedii cu care ne confruntăm în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Preşedintele Federaţiei a transmis mulţumiri Guvernului pentru gestionarea fluxului de refugiaţi din Ucraina şi intenţia de a deschide un Birou care să faciliteze oferirea de resurse suplimentare Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România", informează Executivul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite