Nicolae Ciucă: Guvernul pe care îl conduc are misiunea de a asigura stabilitatea politică, socială şi economică într-un moment cu multiple crize

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca FOTO Facebook Nicolae Ciuca

Premierul României a participat alături de preşedintele României la festivalul ”Săptămâna Haferland”, dedicat culturii săseşti din Transilvania.

„Sunt bucuros şi onorat să particip alături de dumneavoastră la acest eveniment care promovează diversitatea culturală. În aceste zile, sărbătorim istoria noastră comună, a saşilor care au rămas aici, a celor care vin să revadă locul în care li s-au născut părinţii şi bunicii, satele în care se vorbeşte în aceeaşi limbă.În jurul bisericilor fortificate şi în interiorul cetăţilor săseşti, celebrăm, astăzi, cu mândrie, o comunitate care dăinuie de aproape nouă secole. O comunitate care a împărţit cu poporul român momentele grele sau clipele faste ale istoriei. Saşii din Transilvania au trăit aici îmbrăţişaţi de Carpaţi şi de respectul fiecăruia dintre noi, ca parte a acestei naţiuni” , a declarat premierul României la festivalul cultural ”Săptămâna Haferland”

Premierul României a menţionat faptul că Transilvania reprezintă „un model de toleranţă şi de bună convieţuire interetnică” la nivel european şi a catalogat festivalul dedicat culturii saşilor drept „un exemplu desăvărşit de păstrare intactă a unei culturi”.

Nicolae Ciucă a precizat faptul că guvernul pe care îl conduce are misiunea dificilă de a asigura stabilitatea socială, politică şi economică într-o perioadă cu multiple crize, interconectate cu războiul izbucnit la graniţa României. 

„Pacea şI bunăstarea naţiunii şi a membrilor săi sunt scopurile fundamentale ale oricărei societăţi democratice. Totodată, libertatea este valoarea supremă a oricărui om care trăieşte în cadrul unei astfel de societăţi. Libertatea de a gândi, de a se informa, de a se educa precum şi libertatea de a-şi exprima indentitatea etnică, culturală, lingvistică şi  religioasă sunt toate expresii ale libertăţii omului, protejate şi garantate deopotrivă de statul român. Vedem azi de consecinţe dramatice apar când aceste valori fundamentale sunt puse în pericol din cauza războiului  pornit de Rusia în Ucraina, nu departe de graniţele noastre. Ştim că de modul în care gestionăm acum aceste crize, alături de partenerii noştri europeni şi trans-atlantici, depind viitorul şi bunăstarea noastră în anii care vor urma. De aceea, Guvernul pe care îl conduc are această misiune deloc uşoară de a asigura stabilitatea politică, socială şi economică într-o perioadă cu multiple crize interconectate şi cu un război la graniţă care a schimbat lumea în care trăim”, a afirmat Nicolae Ciucă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite