Nicolae Ciucă, despre neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei: Subiectul rămâne în discuţie. Nu pot să afirm dacă îl susţinem sau nu

0
0
Nicolae CiucăFOTO: Facebook Nicolae Ciucă
Nicolae CiucăFOTO: Facebook Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă susţine că subiectul creşterii pragului minim de impozitare a pensiilor la 3.000 de lei „rămâne în discuţie”, în condiţiile în care nu sunt făcute nici analizele necesare, dar nici nu este luată decizie politică la nivel de PNL.

Nicolae Ciucă a precizat că măsura depinde de finalizarea rectificării bugetare, de resursele financiare aflate la dispoziţie şi de evoluţiile economice.

 „Subiectul a fost discutat şi rămâne în discuţie. În acest moment nu pot să afirm dacă îl susţinem sau nu, pentru că şi PNL a avut această abordare în momentul în care conducerea ministerului era asigurată de un membru al PNL. Ceea vă pot spune este că trebuie să finalizăm rectificarea bugetară, trebuie să vedem care sunt resursele, trebuie să vedem care sunt evoluţiile şi trebuie să fim cât se poate de atenţi în ceea ce priveşte modul în care cheltuim banii de la bugetul de stat ", a afirmat premierul , în timpul unei vizite în judeţul Alba.

De altfel, liberalii încă nu au început si aibă discuţii la nivel de specialişti despre pragul până la care nu sunt impozitate pensiile, în următoarele săptămâni urmând să fie făcute analizele interne, potrivit informaţiilor „Adevărul”/

Premierul s-a aflat, joi, într-o vizită oficială în judeţul Alba. Acesta s-a deplasat la compania minieră Cupru Min, la staţia de ambulanţă din oraşul Câmpeni şi la Casa Memorială ”Avram Iancu”.

Adrian Câciu: „Analizăm şi vedem dacă valoarea neimpozabilă poate fi crescută”

Ministrul Finanţelor a explicat că autorităţile analizează dacă valoarea neimpozabilă pentru pensiile din sistemul public poate fi crescută peste pragul de 2.000 de lei. 

„Sistemul public de pensii la acest moment nu este impozitat până la o valoare de 2.000 de lei, lucrurile aşa vor rămâne. Analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută, având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în anul 2017, între timp lucrurile au evoluat din perspectiva inflaţiei. În analiza pe care o facem avem în vedere toate celelalte sisteme de pensii, cu excepţia sistemului public de pensii, cu privire la o posibilă impozitare, dar sub condiţia neimpozitării părţii de contributivitate", a arătat ministrul de Finanţe în briefingul care a urmat şedinţei de Guvern.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite