Nehammer, față în față cu Iohannis. Cancelarul Austriei ar urma să fie primit pentru o discuție la Cotroceni SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, se va afla miercuri și joi la București pentru Congresul PPE. Cu acest prilej, liderul de la Viena va fi primit și la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, susțin surse din zona liberală.

Klaus Iohannis și Karl Nehammer, la una din ședințele Consiliului European FOTO Presidency
Klaus Iohannis și Karl Nehammer, la una din ședințele Consiliului European FOTO Presidency

UPDATE Klaus Iohannis se întâlnește miercuri cu mai mulți șefi de Guvern, potrivit agendei prezidențiale. Printre ei sunt cel al Irlandei, al Lxuemburgului, al Croației, al Lituaniei și al Greciei. Discuția cu austriacul ar urma să fie joi, potrivit informațiilor „Adevărul”.

---

Potrivit informațiilor „Adevărul”, încă nu este stabilită forma întrevederii, dacă va rămâne una informală sau va fi parte a programului oficial. De altfel, șeful statului are marți o serie de întrevederi cu diferiți lideri politici, cum ar fi Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, liderul Partidului Popular din Spania, Alberto Núñez Feijóo, dar și cu șeful Partidului Popular European, Manfred Weber. 

Agenda șefului statului pentru ziua de miercuri, prima zi a Congresului PPE, nu a fost încă publicată de Administrația Prezidențială. 

Cu ocazia evenimentului PPE vor fi numeroase bilaterale între șefii de stat prezenți la București, în condițiile în care sunt nu mai puțin de 12 șefi de Guvern și de stat la evenimentul popularilor europeni. 

România, inima Europei

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că miercuri România devine inima Europei, odată cu începerea oficială, la București, a Congresului PPE, Potrivit liderului PNL, acest eveniment este o dovadă a unității și a solidarității europene dar şi un răspuns ferm pe care cea mai mare familie politică europeană îl dă pentru combaterea ameninţărilor legate de populism şi extremism.

Mâine, România devine inima Europei. Începe oficial, la București, Congresul Partidului Popular European, cel mai important eveniment politic al Europei, înainte de alegerile europarlamentare.Gâzduit de PNL,Congresul PPE este o şansă pentru România de a-şi consolida legăturile cu cei mai importantţi lideri europeni”, a transmis preşedintele PNL într-un mesaj video.

Nicolae Ciucă arată că peste 1500 de delegați din 44 de țări şi 13 șefi de state și guverne vor participa la Congresul PPE.

Acest eveniment este o dovadă a unității și a solidarității europene dar şi un răspuns ferm pe care cea mai mare familie politică europeană îl dă pentru combaterea ameninţărilor legate de populism şi extremism. La alegerile europarlamentare din acest an, siguranța Europei este pe buletinul de vot. Mâine, la București, se va auzi foarte clar: cu Europa suntem mai puternici!” a mai spus liderul liberal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite