Negrescu, după discuţia cu comisarul Johansson, despre extinderea Schengen: România poate supune la vot aderarea la Schengen, fără teama de o nouă evaluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eurodeputatul Victor Negrescu şi comisatul european  FOTO Ylva Johansson FOTO
Eurodeputatul Victor Negrescu şi comisatul european  FOTO Ylva Johansson FOTO

Europarlamentarul Victor Negrescu a prezentat Comisarului European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, în cadrul unei întâlniri avute la Strasbourg, motivele pentru care România trebuie primită de urgenţă în spaţiul Schengen şi a solicitat sprijinul Comisiei Europene ca aderarea ţării noastre să fie supusă la vot în Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne.

„România poate supune la vot aderarea la spaţiul Schengen fără teama unei noi evaluări.  Am prezentat Comisarului European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, în cadrul unei întâlniri avute la Strasbourg, argumentele pentru o integrare de urgenţă a României în spaţiul Schengen. Pe lângă faptul că respectăm toate criteriile de mulţi ani, eforturile ţării noastre în contextul crizei din #Ucraina demonstrează că putem asigura protecţia frontierelor externe ale Uniunii Europene.  Doamna Comisar, membră a Partidului Social-Democrat din Suedia, s-a declarat o susţinătoare a aderării României la Schengen, mulţumind încă o dată românilor pentru modul în care gestionează criza refugiaţilor din Ucraina”, a anunţat pe pagina sa de Facebook eurodeputatul Victor Negrescu.

„Comisia Europeană va trimite în România sute de angajaţi Frontex şi tehnică specifică pentru a sprijini securizarea frontierelor şi este dispusă să asiste România, dar şi Republica Moldova, în acest sens. Ne-am propus ca împreună să facem demersuri active pentru realizarea acestui obiectiv în baza unui calendar prestabilit.  Cu această ocazie, am clarificat şi mitul susţinut de unii conform căruia un vot negativ în Consiliu înseamnă o nouă evaluare. România poate supune la vot aderarea la spaţiul Schengen fără să se teamă de o nouă evaluare în cazul unui vot negativ. Ţara noastră urmează să fie evaluată din nou, doar după aderarea la spaţiul Schengen, în baza noilor normative aprobate în procesul de reformă a acestei zone”, mai arată europarlamentarul PSD.

„România a intenţionat de zeci de ori să supună la vot aderarea la spaţiul Schengen, dar de fiecare dată a retras solicitarea din cauza acestei  temeri de reevaluare. Este timpul ca România să meargă până la capăt pentru obţinerea acestui deziderat şi să solicite un vot în Consiliu”, a conchis Victor Negrescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite