Negocieri în USL pentru Ministerul Sănătăţii. Liderii nu au ajuns la un consens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Negocieri în USL pentru ministerul Sănătăţii     FOTO Mediafax
Negocieri în USL pentru ministerul Sănătăţii     FOTO Mediafax

Liderul PNL Crin Antonescu susţine că în acest moment se duc negocieri în cadrul USL pentru vedea cui va reveni Ministerul Sănătăţii. Antonescu susţine că discuţiile care poartă pentru acest minister se prelungesc pentru că, în viziunea USL, se doreşte o extindere a atribuţiilor ministeriale.

"În discuţiile pe care le avem în legătură cu proiectul nostru de guvernare, care nu ţin de împărţirea posturilor, ci de ideea de a face un alt fel de guvernare şi un proiect naţional care trebuie doar să demareze, şi eu, şi premierul discutăm ce trebuie să cuprindă şi, mai ales, ce trebuie să facă acest Minister al Sănătăţii. Domnul Dragnea doreşte, şi eu îl susţin, o rază mai mare de acţiune. Nu ştim încă, legat de acest minister, cărui partid îi revine nominalizarea, pentru că USL gândeşte altfel acest mod de a face politică în coaliţie, şi nu s-a conceput nici data trecută şi nici acum o târguială, mai scurtă sau mai lungă, mai intensă sau mai blândă, pe posturi. Am pornit de la ideea de la ideea că premierul are responsabilitatea de a conduce Guvernul şi de a propune cum vrea să arate guvernul şi care e viziunea sa, pe care să le discutăm în USL”, a afirmat Crin Antonescu.

Raed Arafat, actualul ministru al Sănătăţii, şi-a exprimat intenţia de a ocupa acest portofoliu doar până la alegeri.  "Ca tehnician, ca om care lucrează pe partea tehnică, eu voi rămâne să colaborez cu oricine care va fi la guvernare, după data de 9 decembrie, nu neapărat ca ministru. Asta am mai discutat-o. Dar de acceptat de lucrat cu oricine, acest lucru îl voi face în mod normal", a spus Arafat, pe 27 noiembrie.

Premierul Victor Ponta a precizat în mai multe rânduri că va încerca să îl convingă pe Raed Arafat să rămână în fruntea ministerului şi după 9 decembrie. Tot premierul mai spunea că în USL se discută şi varianta ca unele ministere să fie acordate unor tehnocraţi.

Conform protocolului USL, la împărţirea ministerelor va fi partiate între cele două părţi ale Uniunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite