Năsui, în faţa acuzaţiilor PSD privind legăturile cu Securitatea: Publică sentinţele prin care tatăl şi bunica sa au fost condamnaţi la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Claudiu Năsui
FOTO: Facebook/ Claudiu Năsui

Claudiu Năsui a publicat miercuri pe Facebook sentinţele prin care tatăl şi bunica sa au fost condamnaţi la închisoare, în replică la acuzaţiile PSD privind legăturile cu Securitatea ale familiei sale. Năsui a depus un proiect de lege privind crearea registrului lucrătorilor Securităţii şi legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnităţi sau funcţii publice cu aceştia.

Claudiu Năsui afirmă că „una dintre cele mai mari ticăloşii” spuse la adresa USR-PLUS şi a sa este faptul că ar avea vreo legătură cu securitatea.

„A fost propagată în forţă şi sponsorizată cu bani mulţi, iar asta fix în campanie. PSD a decis să scrie această minciună chiar şi în moţiunea parlamentară contra mea”, spune Năsui.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, se apără publicând sentinţele de condamnare la închisoare a tătălui şi a bunicii sale.

„Tatăl meu nu doar că nu a fost securist, dar a fost condamnat la închisoare de către securitate. Iar bunica mea a făcut închisoare la Sighet pentru că a ajutat partizanii anti-comunişti care făceau rezistenţă tocmai contra securităţii", a scris Năsui, miercuri, pe Facebook, alături de pozele sentinţelor.

Primul document publicat este sentinţa de condamnare la 7 ani de închisoare a tatălui său, în 1987, pentru infracţiunea de „refuz de înapoiere în ţară”. Decizia a fost pronunţată de căpitanul de securitate Doru Viorel Ursu, devenit, după revoluţie, ministru de interne în guvernul Ion Iliescu – Petre Roman.

Sentinta 1 Nasui/ Facebook

Al doilea document este sentinţa de condamnare la 5 ani de închisoare a bunicii sale, în 1949, pentru „uneltirea contra ordinii sociale”. Adică pentru că a ajutat rezistenţa anti-comunistă din nordul ţării, afirmă Năsui.

Nasui sentinta 2/ Facebook

„Minciunile la adresa familiei mele au ajuns prea departe. De aceea am depus la senat un proiect de lege prin care să facem un registru cu toţi securiştii din decembrie 1989.

Hai să vedem toţi securiştii. Absolut toţi care, apropo, primesc şi pensie specială acum pentru marile servicii aduse statului. Şi nu doar atât. Hai să vedem toate rudele de până la gradul 3 ale securiştilor care sunt acum în politică (parlamentari, primari, funcţii alese, etc.).

Măcar la 31 de ani de la revoluţie, să aflăm şi noi cine au fost securiştii şi cine le sunt rudele care au dominat politica timp de atâţia ani”, a mai scris Năsui.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite