Mitingul PDL s-a încheiat. Peste 7.000 de protestatari au participat, cerând demisia Guvernului Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoane participă la un miting de protest faţă de actuala guvernare, organizat de Tineretul Democrat Liberal FOTO Mediafax
Persoane participă la un miting de protest faţă de actuala guvernare, organizat de Tineretul Democrat Liberal FOTO Mediafax

Peste 7.000 de membri şi simpatizanti ai PDL au participat, sâmbătă, la un miting anti-USL, în faţa Palatului Victoria, cerând demisia Guvernului Ponta şi a preşedintelui Senatului, Crin Antonescu. La miting au participat candidatul PDL pentru alegerile prezidentiale, Cătălin Predoiu, preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi alţi lideri, precum Gheorghe Flutur, Liviu Negoiţă, Monica Macovei sau Theodor Stolojan.

UPDATE: Participanţii la mitingul PDL care s-a desfăşurat, sâmbătă, în Bucureşti au instalat un coş de baschet în piaţa Victoriei, punctul terminus al manifestaţiei, transmite Mediafax.

"I-am pregătit un teren de baschet lui Ponta, să vină să joace aici", a spus europarlamentarul Traian Ungureanu, care a fost "maestrul de ceremonii" al mitingului. Mai mulţi fruntaşi ai PDL, Ioan Oltean, Petru Luhan, Cristina Trăilă, au aruncat mingea în coşul de baschet, în timp ce democrat-liberalii veniţi din ţară se îmdreptau spre autocarele care urmau să îi ducă acasă.

UPDATE:  PDL nu va încheia "niciodată un pact de coabitare cu Ponta sau Antonescu", a declarat, sâmbătă, la un miting al democrat-liberalilor, preşedintele partidului, Vasile Blaga.

"Cât sunt preşedinte al acestui partid, niciodată nu o să închei un pact de coabitare cu Ponta sau Antonescu . Nu vom guverna alături de Ponta sau Antonescu", le-a spus Blaga participanţilor la miting, ca replică la faptul că "tot" aude "bazaconii de la câte o fătucă sau de la unul plecat de la noi".

"Nu-i fac ochi dulci lui Antonescu (...) noi îl sprijinim pe Predoiu, care va fi preşedintele României", a adăugat Blaga.

"Noi nu suntem nici PSD, nici PNL, încearcă unii analişti năimiţi, câte un mogul scăpătat să o spună (...) Noi n-am pus interesele noastre în faţa României şi am plătit electoral pentru asta . Noi nu ne-am pus pavăză în faţa justiţiei (...) Oamenii ăştia nu ştiu să guverneze decât cu hoţie şi minciună televizată. PDL va opri USL", a mai spus preşedintele PDL.

La această oră participanţii la mitingul PDL se îndreaptă în marş spre Piata Victoriei, punctul terminus al mitingului.

UPDATE: Peste 7000 de persoane s-a strâns sâmbătă, la această oră, la un miting al PDL, care are ca punct de plecare piaţa de lângă Ateneul Român, printre participanţi aflându-se preşedintele partidului, Vasile Blaga şi candidatul democrat-liberal la Preşedinţie, Cătălin Predoiu. potrivit Mediafax.

"Vrem lege, nu fărădelege, bunăstare muncită, nu pomeni electorale", a spus, în deschiderea mitingului, Cătălin Predoiu. Prim-viceprşedintele PDL a mai spus că "USL împinge România în sărăcie, se răsteşte prin penali şi mafioţi la justiţie" şi că în "regimul Ponta-Antonescu oamenii sunt aruncaţi în stradă", denunţând "imoralitatea guvernului Ponta".

"Această bătălie este pentru România noastră şi viitorul copiilor noştri...România noastră nu înseamnă plagiatori, hoţi", a adăugat Predoiu. "Voi sunteţi gata să luptaţi pentru România noastră?", s-a adresat Predoiu participanţilor la miting. "Mesajul nostru pentru Ponta şi Antonescu este: Vă vom învinge!".

La mitingul PDL participă liderii democrat-liberali Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Anca Boagiu, Monica Macovei, Theodor Stolojan.

Miting PDL in Bucuresti - 8 februarie FOTO Mediafax

Participanţii la miting au pancarte pe care se poate citi: "Ponta nici nu ştii cât de Năstase începi să fii!", "USL, dizolvaţi poporul şi alegeţi altul!", "Ponta joacă baschet, România la coş", "Miniştrii USL, fala puşcăriilor!", "Nu staţi deoparte. Mai suportaţi încă 3 ani?"

"Maestrul de ceremonii al mitingului este europarlamentarul PDL Traian Ungureanu.


Protestul are loc în Piaţa George Enescu (lângă Ateneul Român) între orele 11.00 - 12.30, după care, protestatarii vor porni în marş spre Piaţa Victoriei pe bulevardele Magheru şi Lascăr Catargiu. În Piaţa Victoriei, ei vor protesta vreme de jumatate de oră, până în jurul orei 14.00, se arată într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, participă la miting împreună cu o suta de membri ai filialei. Printre cei care vor merge la miting se mai numără senatorul Cristian Florian, membri ai Biroului Permanent Judeţean, primari şi viceprimari, potrivit purtătorului de cuvânt al organizaţiei PDL Bistriţa-Năsăud, Doris Moldovan.

Ioan Oltean a afirmat în ianuarie că actualul Guvern poate fi dat jos numai prin acţiuni în stradă.

Candidatul democrat-liberal la preşedinţie, Cătalin Predoiu, susţine un discurs, în timpul mitingului de protest FOTO Mediafax 

image

Elena Udrea despre tensiunile din PDL

Deputatul PMP Elena Udrea a fost invitată, vineri, la Adevărul Live, unde a vorbit despre planurile Mişcării Populare pentru 2014, despre posibilitatea ca Monica Macovei şi Emil Boc să intre în noua formaţiune de dreapta şi a descris relaţia tensionată din PDL din ultimul an.

„Ceva ce s-a întâmplat şi, zic eu, arată modul în care conducerea partidului înţelege să relaţioneze în interiorul partidului, este faptul că unii dintre colegii care l-au susţinut pe domnul Blaga la funcţia de preşedinte se temeau să discute cu mine în Parlament. Asta mi se pare îngrozitor, era o atmosferă care practic ne-a nemulţumit pe cei care am ales să mergem în PMP. Oamenii se temeau să discute cu mine, pentru că am fost contracandidata actualului preşedinte. (...) De luni de zile încercam să am o discuţie prin care să conving conducerea PDL că drumul nostru ar trebui să fie împreună cu partidele de centru-dreapta şi alături de preşedintele Băsescu, cel mai bun, cel mai vocal, cel mai vizibil. Speranţa mea era că PDL, PMP, FC se vor unifica într-un singur mare partid şi că vom avea un proiect puternic cu care vom câştiga Preşedinţia României”, a declarat Udrea.

Tensiuni în USL

Propunerea primarului Sibiului Klaus Iohannis pentru postul de vicepremier şi de ministru al Internelor făcută de PNL a stârnit tensiuni şi mai mari în USL. Ministrul pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova, a atenţionat că Iohannis ar putea uzurpa funcţia vicepremierului Gabriel Oprea.

Liberalii nu au comentat, însă, precizarea făcută de Şova, deoarece postul lui Oprea se afla deja în vizorul lor. Potrivit unor surse politice, nominalizarea primarului Sibiului a avut la bază o înţelegere între Crin Antonescu, Dan Voiculescu şi Liviu Dragnea, al cărei scop era detronarea lui Oprea, pe motiv că nu ar fi suficient de obedient.


Pe aceeaşi temă:

FOTO Pedeliştii sălăjeni au pornit spre capitală, pentru a participa la mitingul de sâmbătă

O sută de membri şi simpatizanţi PDL din Sălaj s-au îmbarcat vineri în autocare şi au pornit spre capitală, pentru a participa, sâmbătă, de mitingul organizat de PDL pentru apărarea statului de drept.

VIDEO Elena Udrea, la Adevărul Live: Îl vom susţine pe Crin Antonescu în turul doi. Eu nu am spus „Adio, PDL!“, ci „La revedere, PDL!“

Deputatul PMP Elena Udrea a fost invitată, vineri, la Adevărul Live, unde a vorbit despre planurile Mişcării Populare pentru 2014, despre posibilitatea ca Monica Macovei şi Emil Boc să intre în noua formaţiune de dreapta şi a descris relaţia tensionată din PDL din ultimul an.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite