Mişcarea Populară îşi validează astăzi candidaţii la alegerile locale. Băsescu: „Nu facem niciun fel de alianţă înainte de alegeri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu se gândeşte să candideze la Primăria Capitalei FOTO Mediafac
Traian Băsescu se gândeşte să candideze la Primăria Capitalei FOTO Mediafac

Consiliul Naţional al Mişcării Populare se reuneşte, astăzi, pentru a valida candidaturile pentru alegerile locale. Numele candidatului pentru Primăria Capitalei nu va fi dezvăluit astăzi, deşi fostul preşedinte Traian Băsescu ia în calcul să intre în cursă.

„Aş vrea să fim foarte clari de la bun început. Nu facem niciun fel de alianţă înainte de alegeri. Nu aş vrea să aud de combinaţii premergătoare alegerilor în vreo organizaţie. Este esenţial pentru noi să ştim ce potenţial avem.  De asemenea, de la alte partide, în mod deosebit de la cele mari, sunt oameni care joacă la două capete. Nu ştiu dacă vor avea succes în interiorul partidelor lor şi încearcă să îşi întindă antenele şi să aibă contact cu organizaţiile noastre. Este foarte frecventă situaţia. Vă atenţionez să nu vă păcăliţi. Puneţi-vă candidaţi, nu staţi să aştepaţi dacă Xsulescu de la un partid sau altul vine sau nu. Tipul ăsta de joc este specific celor două partide mari şi aş vrea să nu cădeţi în capcană”, le-a transmis Băsescu participanţilor la Colegiului Naţional al MP.

Candidatul susţinut de MP la Primăria Galaţi ar urma să fie vicepreşedintele PMP, Cătălin Cristache, care şi-a ales deja un slogan, „Atenţie, vin la primărie!”, potrivit Mediafax.

În cursa pentru Primăria Constanţa, partidul ar urma să îl susţină pe vicepreşedintele şi liderul organizaţiei Constanţa, Claudiul Palaz, care a deţinut, în trecut şi calitatea de prefect al Constanţei.

Candidatul susţinut de MP la primăria municipiului Alba Iulia este deputatul Clement Negruţ, la Brăila ar urma să fie validat Viorel Botea, iar la Tulcea Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean.

Candidatul MP pentru Primăria Buzău ar urma să fie Ion Marin, fost comisar-şef al Inspectoratului de poliţie Judeţean Buzău. Pentru Primăria Ploieşti, MP o va susţine în competiţa electorală pe Cătălina Bojianu, fost viceprimar al municipiului şi director economic la Hidro Prahova, în prezent.

La Băcău - fief PSD, primăria este disputată, în interiorul MP, de un fost prefect şi un fost viceprimar, urmând ca decizia asupra candidatului desemnat să fie luată în şedinţa Colegiului Naţional de sâmbătă.

Mişcarea Populară nu şi-a stabilit, până în prezent, candidaţii la primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ Bacău, Cluj, Arad, Timişoara, Baia Mare sau Iaşi, potrivit unor surse din MP, citate de Mediafax.

Validarea candidatului pentru Primăria Capitalei nu figurează pe odinea de zi a Consiliului Naţional de astăzi.

Fostul preşedinte Traian Băsescu nici nu confirmă, dar nici nu infirmă o intrare în cursa pentru Primăria Capitalei. „Vreţi să vă spun secrete? Niciodată nu am exclus, dar nici nu am afirmat că o voi face“, a spus Băsescu.

Întrebat când va da un răspuns privind o posibilă candidatură, Traian Băsescu a spus: „La momentul potrivit“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite