Mircea Geoană îl laudă pe Klaus Iohannis: „E un om serios, capabil să înveţe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană FOTO Marian Iliescu
Mircea Geoană FOTO Marian Iliescu

Senatorul Mircea Geoană, exclus joi din PSD, a vorbit, la “Gândul Live”, despre excluderea sa, dar şi despre preşedintele ales Klaus Iohannis, pe care şi-a amintit că l-a dorit drept premier în 2009.

„Mi se pare un om serios, capabil să înveţe. Cred că e conştient că saltul de la managementul unui oraş la al unei ţări trebuie completat. Primii paşi sunt corecţi. Am o singură speranţă referitoare la relaţia noastră: dacă într-adevăr dorim, şi cred că asta îl doreşte suflarea românească, să stabilim o nouă regulă a jocului, va avea adepţi“, a spus Geoană.

El a opinat că Iohannis va fi un preşedinte care va respecta Constituţia şi şi-a exprimat speranţa că acesta nu va face greşeli.

„Dacă va cădea în panta domnului Băsescu, de înţeles omeneşte, de a lucra doar cu ai lui, şi nu va înţelege că un preşedinte are nevoie să creeze o coaliţie în societate, deci dacă Iohannis va înţelege ceva din mandatul Băsescu - şi cred că a înţeles, va înţelege că sunt câteva chestiuni obligatorii, lăsând competiţia să decurgă firesc. Cred că va fi mult mai aproape de Constituţie, aşa cum este ea azi. Sper să nu facă greşeli. Nu e vorba de o simpatie, dar ar fi păcat“, a mai spus Geoană.

Senatorul Mircea Geoană a fost exclus joi din PSD, la cererea liderului de partid, Victor Ponta.

Citeşte şi:

Mircea Geoană, despre momentul în care a fost exclus din PSD: „Ponta a spus: ori eu, ori el!“

Senatorul Mircea Geoană, proaspăt exclus din PSD, a vorbit, la "Gândul Live", despre discuţiile din şedinţa social-democraţilor, în urma căruia el a fost exclus.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite