Mircea Geoană, despre o posibilă candidatură la preşedinţia României: Nu spun că nu sunt interesat VIDEO

0
Publicat:

Mircea Geoană ia în calcul o eventuală candidatură la preşedinţia României, la alegerile din 2024, menţionând că va lua o decizie finală la încheierea mandatului de secretar general adjunct al NATO.

"Nu spun că nu sunt interesat", a afirmat Geoană despre candidatura la prezidenţile. Foto: Arhivă
"Nu spun că nu sunt interesat", a afirmat Geoană despre candidatura la prezidenţile. Foto: Arhivă

Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu pentru publicaţia turnulsfatului.ro.

Întrebat despre vizitele pe care le desfăşoară la evenimente din România, interpretate în spaţiul public ca având scop electoral, Mircea Geoană a declarat: "Fiecare este liber să judece și să comenteze cum dorește. Eu fac asta pentru că, unu, am o obligație să dau un semnal de încredere și de mândrie militarilor noștri. Și unde mă duc, mă duc și vizitez militari români, mă duc și văd universități. Mai aduc câte un discurs, care poate uneori este un pic mai vizionar decât lucrurile imediate, dar nu o fac într-un scop electoral, o fac efectiv dintr-un scop, aș spune aproape civic. E atât de mult potențial în țara asta, încât ar fi păcat să nu fac asta". 

Referitor la momentul în care şi-ar putea anunţa candidatură, Geoană a afirmat că depinde de când îşi va încheia mandatul la conducerea Alianţei.

"Încă o dată, lucrurile sunt pentru mine foarte, foarte clare. Am o treabă de făcut la NATO, am să fac până în ultima zi de contract și de mandat, iar după aceea voi lua o decizie cu privire la viitor", a afirmat Mircea Geoană, precizând că ultima zi de mandat ar fi la jumătatea lunii octombrie 2024.

"Dar, repet, noi servim acolo alianța noastră cu toată abnegația. Contractele sunt de trei ani la noi și dacă faci o treabă bună, ți-l mai lungește. Eu am făcut o treabă bună și mi-a fost prelungit de două ori, așa că vom vedea.

Nu nicio limită de mandat. Secretarul general Stoltenberg, care este un lider excepțional, are deja 9 ani, cred, de mandat și a plecat cu 3 ani și încă unu și încă o jumătate și încă jumătate. Deci, să lăsăm lucrurile să-și urmeze cursul lor firesc, se vor decanta, într-un fel, cred și pentru România.

Aș mai spune un singur lucru, este o resincronizare a ceasurilor politice naționale, sunt atât de multe alegeri românești, europene și americane. Deci, într-un fel plecăm într-un ciclu întreg și evident că este o miză foarte mare. Nu spun că nu sunt interesat", a completat secretarul general adjunct al NATO.

Cea mai vehiculată variantă cu privire la o eventuală candidatură a lui Mircea Geoană este susţinerea sa de către PSD pentru prima funcţie în stat. Întrebat în repetate rânduri, liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu a respins posibilitatea ca actualul număr 2 din NATO să fie candidatul social-democraţilor la alegerile prezidenţiale din 2024.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite