Mircea Geoană, despre momentul în care s-a întâlnit cu Vladimir Putin. Ce i-a spus preşedintele Rusiei despre România

0
0
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit, în cadrul unui podcast, despre momentul în care s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin. Numărul doi în NATO a precizat că liderul de la Kremlin a avertizat că UE va transforma ţara noastră în „colonie economică”.

Mircea Geoană a fost invitatul lui Mihai Morar la podcastul „Fain şi simplu”, în care a vorbit despre problemele de securitate actuale, despre eventuala revenire a sa în politica românească, dar şi despre discuţiile pe care le-a avut, în trecut, cu Vladimir Putin. 

Credeam că NATO ar fi marea lui temere

Numărul doi în NATO a transmis că a fost surprins în momentul în care liderul de la Kremlin a încercat să convingă România să stea departe de Uniunea Europeană pentru că ar putea transforma ţara noastră „într-o colonie economică. „Credeam că NATO ar fi marea lui temere”, a subliniat Geoană, precizând că nu l-a ascultat pe liderul rus. „Dacă zice ceva, eu fac opusul”, a punctat acesta.

„Da. L-am întâlnit pe Vladimir Putin. Şi mi-a spus: «Mă, suntem foarte nemulţumiţi că aţi intrat în NATO, dar cu americanii mai ştim să lucrăm, dar atenţie cu UE, că vă transformă în colonie economică!». Încerca să ne convingă să stăm departe de Uniunea Europeană, m-a frapat, eu credeam că NATO ar fi marea lui temere. Nu l-am ascultat, dacă zice ceva, eu fac opusul, mă duc în cealaltă direcţie! Ce s-ar fi întâmplat cu România dacă nu eram în NATO?! Unde s-ar fi oprit ruşii? În ce situaţie am fi fost? Am fi avut bravura ucrainenilor? Am fi avut sprijin atât de mare din partea Occidentului?”, a explicat numărul doi în NATO.

Mircea Geoană a mai precizat că oamenii trebuie să aleagă. „Trebuie să alegi: vrei să fii într-o casă cu temelie serioasă şi o ţară serioasă, vrei să fii un om liber, să ai podcast-uri, să-ţi alegi liderii care-ţi plac şi să-i trimiţi la plimbare pe ăia care nu-ţi plac sau vrei să mergi la gulag pentru că ai avut curajul să spui ceva împotriva iubitului conducător”, a punctat acesta. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri