Ministrul român de Externe: „Avem disponibilitatea de a construi un depozit de gaz al Rep. Moldova în România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul român de Externe a transmis, luni, că România le cere oficialilor UE mai mult sprijin pentru Republica Moldova, context în care a precizat că ţara noastră este dispusă să participe la securitatea energetică a Moldovei prin construirea unui depozit de gaze pe teritoriul României.

România sprijină aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, alături de Ucraina şi Georgia, iar ţara noastră este dispusă să contribuie la securitatea energetică a Moldovei, prin construirea unui depozit de gaze pe teritoriul nostru, a precizat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. 

„În acelaşi timp, trebuie să discutăm despre perspectiva europeană a Republicii Moldova. România sprijină aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, nu doar a Ucrainei şi a Georgiei. Toate cele trei ţări merită calitatea de stat membru în familia europeană, iar aceasta nu este doar o solicitare circumstanţială venită din partea Republicii Moldova, de exemplu. Conducerea de la Chişinău este foarte angajată în ceea ce priveşte procesul de reformă, procesul de reformă democratică şi drumul european.

Aştept aşadar cu interes discuţia cu ministrul afacerilor externe al Republicii Moldova, domnul Nicu Popescu. Este necesar să ajutăm Republica Moldova şi în ceea ce priveşte securitatea energetică şi lucrăm împreună cu ei pentru a identifica surse alternative de energie. Avem disponibilitatea de a găzdui, în depozitele noastre, gaz din Republica Moldova, şi de a construi, pe termen mediu, un depozit de gaz al Republicii Moldova pe teritoriul României”, a explicat Bogdan Aurescu, luni, înainte de reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre UE - Consiliul Afaceri Externe (CAE).

Ministrul român de Externe a mai precizat că România sprijină organizarea, pe 5 aprilie, la Berlin, împreună cu Germania şi Franţa, a unei Conferinţe de sprijin pentru Republica Moldova, cu scopul creării unei Platforme de Sprijin („Moldova Support Platform”) şi de a încuraja acordarea de mai mult ajutor acestei ţări.

Vezi şi: Aurescu: Condamnăm atacurile Rusiei împotriva civililor şi a obiectivelor civile din Ucraina

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite