Aurescu: Condamnăm atacurile Rusiei împotriva civililor şi a obiectivelor civile din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Bogdan Aurescu, şeful diplomaţiei române, participă la reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre UE - Consiliul Afaceri Externe (CAE), care se desfăşoară la Bruxelles, context în care a transmis că liderii Uniunii condamnă atacurile Rusiei împotriva civililor, solicitând încetarea imediată a agresiunilor militare din Ucraina.

„În ceea ce priveşte agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, monitorizăm cu mare atenţie discuţiile dintre ruşi şi ucraineni privind soluţionarea conflictului. Dar, pentru ca acestea să ducă la un rezultat, este nevoie de încetarea imediată a activităţilor militare ale Rusiei în Ucraina. Solicităm Rusiei să înceteze agresiunea militară şi să îşi evacueze trupele de pe teritoriul Ucrainei. În acelaşi timp, condamnăm faptul că au murit civili şi atacurile Rusiei împotriva civililor şi a obiectivelor civile", a spus Aurescu, înainte de reuniune, potrivit Agerpres

Ministrul român de externe a adăugat că, în cadrul reuniunii, liderii UE vor discuta despre măsurile care se pot lua pentru a susţine Ucraina mai departe. „Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a combate propaganda de război şi dezinformarea, care este practicată de Rusia în Ucraina şi despre conflictul din Ucraina. De asemenea, trebuie să vedem ce putem face pentru a izola şi mai mult Rusia în forurile internaţionale. Cred că este important să colaborăm mai mult pentru a izola Rusia pe arena internaţională", a punctat Aurescu.

Ministrul Bogdan Aurescu a vorbit despre situaţia refugiaţilor din ţara noastră, în contextul în care România are cea mai întinsă graniţă cu Ucraina. De asemenea, el a subliniat şi efortul depus de Republica Moldova în acest sens, precizând că autorităţile de la Chişinău sunt „copleşite de numărul de refugiaţi” şi a făcut un apel pentru susţinerea statului vecin la nivelul UE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite