Ministrul Muncii anunță când vor intra pensiile majorate

0
Publicat:

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat că poştaşii vor aduce, începând de vineri, pensiile majorate cu 13,8%, urmând ca cei care încasează pensia pe card să primească banii pe 11-12 ianuarie.

Ministrul a anunțat când vor intra pensiile majorate FOTO Inquam Photos
Ministrul a anunțat când vor intra pensiile majorate FOTO Inquam Photos

„Pensiile cresc din această lună. De astăzi, poştaşii vă aduc pensiile majorate cu 13,8%. Cei care încasaţi pensia pe card veţi primi banii pe 11-12 ianuarie. Este prima majorare a pensiilor din acest an. În urma recalculării, din septembrie se va face dreptate pentru milioane de pensionari!", a transmis ministrul Muncii, potrivit Agerpres. 

Cheltuiala cu pensiile după 1 ianuarie 2024 va fi de 125,9 miliarde lei, anual, urmând să crească cu 10 miliarde lei din septembrie, preciza recent oficialul de la Muncă.

Potrivit sursei citate, ministrul Muncii a explicat anul trecut că, după 1 ianuarie 2024, vom avea o cheltuială de 125,9 miliarde lei, față de finalul anului trecut, când a fost de 110 miliarde de lei. 

„În momentul de faţă avem o cheltuială cu pensiile de 110 miliarde lei, anual. După 1 ianuarie 2024, vom avea o cheltuială de 125,9 miliarde lei, iar după aceea de 135,9 miliarde lei, ceea ce înseamnă o creştere suplimentară în septembrie de 10 miliarde lei, adică 2,5 miliarde lei pe lună. Este important ca românii să ştie că banii pentru creşterea pensiilor din 2024 sunt prevăzuţi în buget”, a declarat, pe 19 decembrie, în Comisiile parlamentare de buget-finanţe, Simona Bucura-Oprescu, potrivit sursei citate.

Pensiile cresc de două ori în 2024, prima majorare fiind deja aplicată din luna ianuarie, după cum a precizat Ministerul Muncii, iar a doua din toamnă când se va face și recalcularea după noua formulă.

Concret, în luna ianuarie pensiile se vor majora cu rata inflației de 13,8%. De aceeași majorare de 13,8% vor beneficia și invalizii, veterani, văduve de război, etc.

Începând cu luna septembrie va avea loc o nouă majorare a pensiilor, ca urmare a recalculării după noua formulă, care introduce Valoarea Punctului de Referință în locul punctului de pensie.

Începând cu data de 1 ianuarie 2024 indemnizația socială pentru pensionari este de 1.281 lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite