Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, în vizită oficială la Washington

0
Publicat:

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a fost invitat de omologul său american, Jennifer Granholm, într-o vizită oficială la Washington, pentru a discuta teme legate de proiectele comune strategice România - SUA în domeniul energiei. 

Sebastian Burduja
Sebastian Burduja

"În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali abordează teme legate de proiectele comune strategice România - Statele Unite ale Americii în domeniul energiei: de la proiectele nucleare - reactoarele modulare de mici dimensiuni (SMR) la unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă şi proiectul HVDC, cablul de curent continuu care va lega Dobrogea de graniţa de vest a României, precum şi cadrul pentru investiţii în centrale eoliene offshore şi exploatarea gazului din Marea Neagră", se arată în comunicatul Ministerului Energiei, remis joi AGERPRES.

Întrevederea de la Washington cu secretarul american al energiei este completată de o serie de alte întâlniri cu oficialităţi din departamentele guvernului american: Don Graves, secretarul adjunct al comerţului; Jose Fernandez, subsecretar pentru economie şi energie; Geoffrey R. Pyatt, secretar adjunct pentru resurse energetice; Eliot Kang, secretar adjunct în cadrul Departamentului de Stat al SUA pe probleme de securitate; Yuri Kim, secretar adjunct, reprezentata Departamentului de Stat pentru Europa şi Eurasia; şi Agnes Dasewicz, director operaţional al departamentului de dezvoltare financiară din cadrul guvernului american.

Potrivit sursei citate, programul de două zile al ministrului Sebastian Burduja în Statele Unite, din 10 si 11 august, include atât întrevederi cu oficiali ai Casei Albe, cât şi un eveniment în premieră în cadrul institutului Atlantic Council.

Participă în delegaţia României E.S. Andrei Muraru, Ambasadorul României la Washington, Cosmin Ghiţă, CEO Nuclearelectrica şi experţi din cadrul Mihisterului Energiei şi Ambasadei României la Washington.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite