Ministrul Energiei, atacat de un secretar de stat din subordine: „Rosteam prea apăsat adevărul referitor la CE Oltenia”

0
Publicat:

Constantin Ștefan, secretar de stat din Ministerul Energiei, lansează un atac la adresa lui Virgil Popescu, șeful său din instituție, precizând că problemele de la Complexul Energetic Oltenia erau cunoscute.

Constantin Stefan FOTO Facebook Constantin Stefan jpg

În vederea unei informări corecte și echilibrate a opiniei publice, vă comunic faptul că domnul Ministru al Energiei a „apreciat” ca eu să am atribuții doar pe domeniul - Relația cu Parlamentul, Sindicatele și Patronatele...pe care ulterior mi le-a retras pentru „presupuse motive”, adevăratul substrat al demersului fiind faptul că #rosteam prea apăsat adevărul cu privire la diversele probleme evidente ale CE Oltenia ce puteau fi soluționate”, a scris Constantin Ștefan, secretar de stat la Ministerul Energiei pe filieră PSD, pe pagina sa de Facebook.

Acest lucru nu m-a împiedicat să lupt pentru salariații din CE Oltenia, și ca această Societate să aibă continuitate pentru ca România să dispună de un sistem energetic sigur și stabil și totodată populația să beneficieze de prețuri mai mici la energie față de cele din import”, a completat secretarul de stat.

Nu în ultimul rând, demnitarul a subliniat că politicienii știau situația de la Complexul Energetic Oltenia. „P.S. La nivelul Ministerului Energiei se cunoștea foarte bine condițiile de muncă din CE Oltenia. Numai anul trecut sindicatele din CE Oltenia au avut 3 întâlniri majore la Ministerul Energiei: Negocierea Contractului Colectiv de Muncă din februarie 2022, Dezbaterea pe Legea Decarbonizării din 14 iunie 2022 și Discuții pe tema activității din CE Oltenia în 25 August 2022”, a încheiat Ștefan.

Principala problemă a accidentului de la CE Oltenia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că, potrivit concluziilor preliminare din raportul Corpului de control, principala cauză a accidentului de la cariera Jilț a fost transportul muncitorilor cu o mașină de transport marfă și a precizat că a dispus extinderea controlului la toate achizițiile făcute de Complexul Energetic Oltenia. Premierul Nicolae Ciucă a cerut ca activitatea de control să fie extinsă la structurile de producere a energiei electrice din subordinea Ministerului Energiei.

Principala cauză a fost că cele două echipe de reparații au fost îmbarcate într-un mijloc de transport marfă, care nu putea transporta persoane, împreună cu ehipamentele. Acesta s-a răsturnat pe un drum foarte accidentat, principala cauză fiind tocmai folosirea unui autovehicul de transport marfă, fără nicio protecție pentru persoane”, a precizat Virgil Popescu. El a menționat că gradul de uzură a mașinilor și durata de funcționare a acestora este de peste 40 de ani. Ministrul a amintit demiterile de la CE Oltenia imediat după producerea tragediei. „Am dispus extinderea controlului la toate achizițiile de la CE Oltenia. Drumurile ar trebui făcute în mod profesionist”, a mai spus ministrul Energiei.

Domnule ministru, doresc și dispun ca toate contractele de achiziție de la Complexul Energetic Oltenia să fie verificate și să fie identificate cauzele pentru care aceste contracte nu au asigurat condițiile normale de desfășurare a activității”, a intervenit premierul Ciucă.

Ministrul Energiei a mai precizat că a cerut ca în termen de maximum 15 zile să fie prezentat un plan clar de exploatare în condiții de siguranță. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat, de asemenea, că a fost sistat transportul cu autovehicule neomologate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite