Vrajbă în Coaliție. Cum au ajuns PSD și PNL să-și arunce vorbe grele

0
Publicat:

Mai mulți lideri PSD au lansat atacuri în rafală la adresa miniștrilor PNL, cel mai vizat fiind Virgil Popescu. Liberalii susțin că vor ridica problema în ședința de Coaliție, acuzându-i pe social-democrați de sabotarea guvernării.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt chemați să calmeze spiritele FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt chemați să calmeze spiritele FOTO Inquam Photos

Vârf de lance în cazul atacurilor la adresa lui Virgil Popescu au fost liderii PSD din Gorj, Mihai Weber (președinte PSD Gorj) și Cosmin Popescu (șef CJ Gorj), care i-au cerut demisia ministrului Energiei, după tragedia de la Complexul Energetic Oltenia, unde au murit trei oameni, în urma unui accident de muncă. „Ești inuman! Politețurile și respectul nu își mai au rostul, pentru că PNL calcă pe cadavre și târăște prin mocirlă durerea salariaților și a familiilor celor decedați”, a fost mesajul șefului CJ Gorj pentru colegul său de Coaliție, Virgil Popescu.

Cu un atac și mai dur a venit Marian Mina, șeful PSD Giurgiu, care după o serie de critici, sâmbătă, când i-a luat la țintă pe Popescu, Lucian Bode și Cătălin Predoiu, a venit cu acuzații și mai dure. „Domnule preşedinte al PNL, Ciucă, de ce oamenii voştri din PNL omoară oameni?! Prin prostie, prin hoţie şi prin ciocoism?! (...) Câţi oameni mai trebuie să moară, domnule preşedinte Ciucă, sub administraţie PNL, ca să vă treziţi şi să vă comportaţi ca un general ce sunteţi? Tăiaţi în carne vie, domnule Ciucă!”, a scris pe Facebook Mina.

Poziția PNL: Sabotează guvernarea

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, îi invită pe cei din PSD să înceteze atacurile politice și să arate că știu să guverneze. „Poate unii din PSD au început să viseze altceva, dar colegii din PSD trebuie să se obișnuiască că acest guvern este unul atât liberal, cât este și unul social-democrat. Și așa va fi și după 24 mai (n.r. - rotativă guvernamentală). Nu se schimbă puterea, doar premierul. Asta înseamnă stabilitatea politică. Îi invit, de aceea, pe cei din PSD să demonstreze ce pot face la guvernare, nu în declarații politice sau pe Facebook. Acolo oricine poate fi rebel fără cauză. Nu pot să stau să ascult un lider local care a pierdut fermoarul de la gură, face și desface guvernul cum are chef și să îl iau în serios. E marginal și se autoizolează cu asemenea declarații (...) Vom discuta în coaliție să fie temperate aceste mici pusee de personalitate care doar sabotează guvernarea, nu o ajută”, a completat purtătorul de cuvânt al PNL.

Și Florin Roman, vicepreședinte PNL, susține că trebuie ridicată problema atacurilor PSD în interiorul partidului său, apoi în Coaliție și dă vina pentru ce se întâmplă pe jocurile de putere ale social-democraților, care încearcă să obțină pentru ei cât mai multe funcții importante după ce se schimbă premierul.

Evident că nu sunt în reguli aceste atacuri și cu siguranță nici atacurile nu arată colegialitate. Nu sunt etice din punct de vedere politic. E clar că e vorba de lupta internă din PSD. Apropiindu-ne de rotativă, ei încearcă să se evidențieze intern”, susține Florin Roman, precizând că e vorba de reîmpărțirea sferelor de influență. Vicepreședintele liberal a precizat că va fi o discuție internă, în PNL, apoi în Coaliție, unde vor fi expuse problemele.

Nu în ultimul rând, prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, a arătat, într-o declarație pentru Digi24, că o parte a responsabilității pentru atacuri e și la Marcel Ciolacu, care le-a permis colegilor de partid să-i ia la rost pe miniștrii liberali.

PoliticăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite