Ministrul Dezvoltării: Constituţia nu permite o regionalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cseke Atilla FOTO Facebook
Cseke Atilla FOTO Facebook

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, spune că, în prezent, Constituţia nu permite o regionalizare a României, conform Agerpres. El este de părere că declaraţiile care se fac pe această temă sunt unele politice.

„De regionalizare putem să discutăm în momentul în care modificăm Constituţia”, a declarat Cseke Atilla în timpul unei conferinţe de presă. 

El a adăugat că declaraţiile făcute cu privire la regionalizare sunt, în opinia sa, politice. „Până atunci, aceste declaraţii, din punctul meu de vedere, sunt declaraţii inerente, politice, la care nu am ce să comentez. Astăzi Constituţia nu permite o regionalizare”, a declarat Cseke Attila, într-o conferinţă de presă, întrebat cum comentează un proiect al primarului Clujului, Emil Boc, privind regionalizarea, scrie Agerpres. 

Asociaţia Municipiilor din România (AMR), condusă de primarul Clujului, Emil Boc, a făcut un apel la Guvern şi la partidele parlamentare pentru a susţine un proiect de lege care să faciliteze unificarea administrativă a municipiilor cu unităţile administrativ-teritoriale (UAT) limitrofe. În replică, premierul Florin Cîţu a precizat că nu respinge ideea, mai ales dacă demersul contribuie la atragerea fondurilor europene.

Prezent la şedinţa AMR, premierul Florin Cîţu a încurajat iniţiativa, menţionând însă că nu a văzut deocamdată forma concretă a proiectului. „Referitor la propunerea dumneavoastră, aşa, fără să o văd, pot să spun că tot ce e voluntar, nu pot să fiu împotrivă, mai ales dacă ajută la atragerea de fonduri europene sau atragerea de investiţii. Deci, dacă este o formulă care face atragerea de fonduri europene mai uşoară, bineînţeles că nu mă voi opune, până vom avea o altfel de legislaţie", a precizat premierul. 

Citeşte şi Reforma de care fug toţi: reorganizarea administrativă. Statul plăteşte salariile a sute de bugetari din comune cu sub 1.000 de locuitori

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite