Ministerul Dezvoltării reduce posturile. Ce spune Adrian Veştea

0
Publicat:

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a afirmat, vineri, cu privire la hotărârea de Guvern privind reorganizarea și funcționarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), aprobată în şedinţa de joi, că este convins că printr-o structură flexibilă şi eficientizată vor putea fi atinse „ţintele stabilite”. Actul normativ prevede reducerea funcțiilor de demnitate publică cu 25%, desființarea posturilor vacante și a funcțiilor de șef de birou.

Adrian Veştea: MDLPA va funcţiona cu 701 funcţionari publici Foto: INQUAM Photos George Calin
Adrian Veştea: MDLPA va funcţiona cu 701 funcţionari publici Foto: INQUAM Photos George Calin

În urmă cu 10 luni, când am preluat portofoliul de ministru al dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, am găsit un minister care derula proiecte de miliarde de lei pentru dezvoltarea comunităţilor locale din toată ţara. Discutând cu factorii de decizie din minister, am ajuns la concluzia că, pentru a ne atinge obiectivele ambiţioase, trebuie să ne eficientizăm activitatea, să ne optimizăm fluxurile de muncă, să ne asumăm noi sarcini şi să ne orientăm spre noi proiecte”, a scris ministrul Dezvoltării, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Adrian Veştea precizează, cu privire la hotărârea de Guvern privind reorganizarea și funcționarea MDLPA, aprobată în şedinţa de joi, că prevede: „reducerea funcțiilor de demnitate publică cu 25%, desființarea posturilor vacante și a funcțiilor de șef de birou, precum și reducerea numărului total al funcțiilor publice de conducere”.

Ministrul menționează că din momentul în care decizia Guvernului va fi publicată în Monitorul Oficial, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, va funcţiona cu 701 funcţionari publici, cu 5 secretari de stat şi 3 subsecretari de stat. ”Sunt convins că, printr-o structură flexibilă şi eficientizată, ne vom atinge ţintele stabilite”, a adăugat Adrian Veştea.   

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că: „deja 9 din cele 20 de instituţii centrale ale Guvernului şi-au redus structura de personal”. „Vom accelera procesul cu restul ministerelor, ca să ne încadrăm în termenul asumat, de 30 iunie”, a adăugat prim-ministrul, conform News.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite