Mihail Neamţu: „Sunt propunerea PMP pentru viceprimar al Bucureştiului”. De ce se opune USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Neamţu ar putea fi unul dintre cei doi viceprimari. FOTO Mediafax
Mihail Neamţu ar putea fi unul dintre cei doi viceprimari. FOTO Mediafax

Mihail Neamţu, vicepreşedinte al PMP, a declarat, pentru Digi24.ro, că este propunerea PMP pentru funcţia de viceprimar care coordonează instituţiile de cultură ale Primăriei Capitalei

„Decizia este a celor care fac deja majoritatea şi decizia pe care o va lua PNL şi USR. În cazul în care va fi cooptat un membru PMP din Consiliul General, va consolida majoritatea. Acum, dacă la ora asta cineva se îmbolnăveşte sau defectează, se pierde majoritatea. Nicuşor Dan e la doar un vot distanţă de a pierde majoritatea. Dacă nu este cooptat un membru PMP, ei vor rămâne cu o majoritate fragilă”, a declarat fostul candidat al PMP la Primăria Sectorului 3. 

„Decizia e la Nicuşor Dan şi liderii USR şi PNL. Noi n-am solicitat nimic. E o propunere care s-a făcut din partea PMP, Mihail Neamţu, viceprimar pentru instituţiile de cultură ale Primăriei.
În funcţie de maturitatea politică care va fi demonstrată în următoarele zile, Primăria Bucureşti va avea o majoritate consolidată sau nu”, a explicat Mihail Neamţu.

PNL a ratificat, în şedinţa Biroului Executiv Naţional de luni, protocolul de colaborare în plan local între PNL şi PMP. PMP se află la guvernare alături de PNL. Facem parte din aceeaşi familie politică a PPE şi am luat decizia ca în consiliile locale şi cele judeţene să avem un protocol de colaborare pentru a pune în aplicare programele de dezvoltare locală, promisiunile ambelor partide în campanie”, declarat secretarul general al liberalilor, Robert Sighiartău.

Traian Băsescu a spus că o eventuală colaborare nu se poate face în orice condiţii, ci „de sus până jos”.„Să o facă numai pe unde le convine, şi unde nu, nu... nu merge!”, a spus Băsescu. Fostul preşedinte spune că nu glumeşte când afirmă acest lucru, în condiţiile în care PMP are deja „suspiciuni majore şi o încredere redusă în cuvântul lui Ludovic Orban”.

Claudiu Năsui, liderul USR Bucureşti, nu e de acord ca Mihail Neamţu (PMP) să primească un post de viceprimar al Capitalei, aşa cum a lăsat de înţeles premierul Ludovic Orban. Claudiu Năsui susţine că numirea lui Neamţu ar încălca protocolul de colaborare între PNL şi USR PLUS semnat înainte de campanie, care stipulează că fiecare partid va avea câte un viceprimar.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite