Mihail Grigorie, diplomatul care făcea reclamă la un aparat de detoxifiere, a fost retras de pe lista ambasadorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Mihail Grigorie, propus, iniţial, ambasador în Cehia, a fost retras de pe listă celor nominalizaţi, pentru că este subiectul unei anchete interne a ministerului. Grigorie a apărut într-o reclamă la un aparatat de detoxifiere, fără să aibă acordul MAE. În schimb, pe lista ambasadorilor  a apărut Cristian Tudor, director în MAE, propus pentru a reprezenta România în Qatar.

Comisiile reunite de Politică Externă au continuat astăzi audierile de ambasadori propuşi de Ministerul de Externe şi agreaţi de preşedintele Klaus Iohannis. Lista anunţată de preşedinte a suferit câteva modificări, astfel că situaţia lui Mihail Grigorie, fost ambasador în Rusia, propus pentru  Ambasada României în Cehia, rămâne deocamdată incertă având în vedere că Ministerul de Externe a demarat o anchetă internă care îl vizează, după ce apărut într-un clip publicitar pentru un aparat medical.

"A fost retras deocamdată până la finalizarea anchetei care se desfăşoară la nivelul Ministerului. Nu a avut acordul Ministerului pentru a apărea în acel clip", au declarat surse oficiale din cadrul Ministerului de Externe. Constantin Grigorie, recent numit ambasador al României în Cehia, a apărut de curând într-un spot publicitar pentru comercializarea unui aparat medical de detoxifiere. „Îl cunosc pe doctorul Emil Dobrea de peste 20 de ani, ne-am întalnit pe diverse meridiane şi paralele ale planetei. Un aparat care l-a inventat chiar doctorul Dobrea, este în masura sa identifice toate aceste microorganisme. Nu numai să le identifice, dar în acelaşi timp, să le şi distrugă", aşa îşi începe diplomatul discursul prin care încearcă să-i convingă pe români să cumpere aparatul medical al prietenului său. 

Un om pentru Qatar

Totodată, pe lista celor audiaţi în Parlament a apărut un nume nou, Cristian Tudor, propus pentru a reprezenta România în Qatar. "A fost introdus ulterior pe lista pentru că nu am avut, în momentul în care s-a publicat lista, acceptul statului respectiv, însă procedura s-a respectat, iar preşedintele a fost de acord cu propunerea Ministerului", au explicat aceleaşi surse oficiale. Cristian Tudor este director  al Direcţiei Orientul Mijlociu şi Africa din MAE. 

Patru dintre oamenii-cheie propuşi de Klaus Iohannis ca ambasadori- George Maior, Emil Hurezeanu şi Adrian Cioroianu şi Ion Jinga- au fost avizaţi favorabil, astăzi, de Comisiile de Politică Externă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Membrii Comisiilor de Politică Externă reunite au hotărât să amâne audierea celorlalte patru propuneri pentru săptămâna vitoare. Astfel, Adrian Cioroianu, Delegat permanent pe lângă UNESCO, Adrian Gabriel Davidoiu – Regatul Norvegiei, Carmen-Liliana Podgorean – Republica Argentina şi Republica Paraguay şi Cristian Tudor – Statul Qatar urmează să se prezinte la Parlament şi săptămâna viitoare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite