Mihai Voicu: Decizia Curții pe Legea referendumului nu contrazice Ordonanța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreședintele PNL Mihai Voicu a reiterat ideea potrivit căreia decizia Curții Constituționale de astăzi nu împiedică în niciun fel organizarea referendumului în baza OUG, având în vedere că textul ordonanței nu contrazice decizia CCR.

Mihai Voicu a mai spus că textul Ordonanței este în concordonță cu prevederile legislative în vigoare din 2007 până la începutul anului în curs, când au intervenit modificări operate de PDL. Referendumul de demitere al lui Traian Băsescu în anul 2007 s-a desfășurat în aceleași condiții stipulate acum de Ordonanța Guvernului.

„Curtea a constatat atunci că niciuna dintre obiecțiunile de neconstituționalitate nu este întemeiată. Pentru a sublinia această decizie, hotărârile Curții, care sunt valabile întotdeauna, CC a precizat că Legiuitorul poate hotărî suspendarea cu majoritatea voturilor exprimare la nivelul țării la referendum", a spus Voicu.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională în măsura în care asigură participarea a cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite