Mihai Tudose: „Creşterea datoriei nu e doar consecinţa crizei pandemice, ci o tendinţă păguboasă mai veche“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Mihai Tudose spune că românii trăiesc pe datorie, după ce Florin Cîţu, ministrul de Finanţe a împrumutat 290 de milioane de euro de la bănci.

Mihai Tudose dezvăluie într-un editorial faptul că „Dl Cîţu a împrumutat 290 de milioane de euro de la bănci. Iar planul Ministerului Finanţelor Publice de împrumuturi de la băncile comerciale, prin emisiuni de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, este de un miliard de euro pe luna septembrie. Nu ştim, în schimb, care e planul de colectare a veniturilor la buget...

Problema - nu doar guvernamentală, ci naţională - e că banii europeni, pe care se bazează PNL vor veni în cel mai bun caz vara viitoare. Adică la un an de la acordul liderilor statelor UE, din 21 iulie, privind Planul european de relansare“.

Din păcate, spune europarlamentarul, „creşterea datoriei nu e doar consecinţa crizei pandemice, ci o tendinţă păguboasă mai veche. Dovadă stă faptul că România e a doua ţară din UE cu cea mai mare creştere a datoriei publice între trimestrul 1 din 2019 şi primul trimestru din acest an, adică +3,6%. Şi asta când încă nu se făcuse simţit impactul Covid19! Că suntem într-o direcţie greşită ne arată şi discrepanţa între indicatorii consumului şi cei ai producţiei. Trăim pe datorie şi guvernul actual transformă o soluţie punctuală în viciu“, a mai spus Tudose.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite