Mihai Răzvan Ungureanu: „Un candidat la Preşedinţie trebuie să aibă o pregătire relevantă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu speră ca dreapta politică să definească un candidat la Preşedinţie FOTO Adevărul
Mihai Răzvan Ungureanu speră ca dreapta politică să definească un candidat la Preşedinţie FOTO Adevărul

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că speră că dreapta, în totalitate, va fi cea care va defini candidatul la Preşedinţie şi nu una dintre forţele politice din această parte a eşicherului.

„Nu poate fi contestat de nimeni faptul că în momentul în care există un proiect articulat al tuturor forţelor politice din dreapta, el trebuie să conţină şi definirea nominală a candidatului la prezidenţiale pentru 2014. Forţa Civică se va pronunţa pe aşa ceva, PDL se va pronunţa pe aşa ceva, sunt convins că şi PNŢCD, care are reprezentanţi în Parlament, se va pronunţa pe aşa ceva. Ceea ce contează din punct de vedere tactic este ca numele candidatului la prezidenţiale să întrunească majoritatea opţiunilor celor care se află şi votează curent cu dreapta şi se află cu preferinţe în centru dreapta", a spus Ungureanu, la „Realitatea Tv”.

Potrivit acestuia, un candidat la prezidenţiale trebule să aibă o pregătire „releventă” în probleme de politică externă şi de securitate naţională.

„Nu poţi merge spre candidatură cu persoane care nu au o pregătire cât de cât relevantă faţă de atributele constituţionale ale preşedintelui. Ce se remarcă în atributele constituţionale ale preşedintelui: politica externă şi politica de securitate naţională.Cred că în momentul de faţă în România nu mai este nevoie de a avea un şef al statului care să nu ştie despre ce trebuie să facă în calitate de preşedinte. Nu poţi învăţa să fii preşedinte la locul de muncă, şi pun ghilimele de rigoare", a susţinut senatorul.

Fostul premier a mai afirmat şi că speră că dreapta politică, în totalitate, va fi cea care va defini candidatul la Preşedinţie. Liderul FC a precizat că, pentru a fi posibil ca dreapta să aibă un candidat unic la prezidenţiale, este nevoie de clarificarea internă a partidelor care se consideră a fi de această parte a eşicherului, citează Mediafax.

„Dacă dreapta, ceea ce înseamnă în momentul de faţă ARD, va considera că este nevoie de un singur nume, vom respecta cu toţii această opţiune. Pentru aceasta este nevoie să se întâmple două lucruri: unu, clarificarea internă în partidele care se consideră de centru dreapta şi doi înţelegerea unei necesităţi pentru că nominalizarea unui candidat la prezidenţiale reprezintă o piesă esenţială în strategia de câştigare a alegerilor în 2014. Iar această nominalizare trebuie să se întâmple cât mai repede în 2013", a concluzionat Mihai Răzvan Ungureanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite